Dark Mode On / Off

További száraz hónapok elé nézhet az aszály sújtotta Európa egy uniós jelentés szerint

aszály súlytotta európa

Az aszály sújtotta Európa egyes részei novemberig a szokásosnál melegebb, szárazabb időszak elé nézhetnek – figyelmezett jelentésében az Európai Unió.


Az unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus jelentése szerint a szokásosnál melegebb és szárazabb időjárásra lehet számítani a Földközi-tenger nyugati régiójában, nevezetesen Spanyolországban és Portugáliában a következő hónapok során is, egészen novemberig. 


Mint írták, az Európai Unió tagországinak csaknem felében – Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában és Spanyolországban – kellett aszályriasztást elrendelni. De Európán túl szárazságról számoltak be Kelet-Afrikában, az Egyesült Államok nyugati részén és Mexikó északi részén is, így a szakértők szerint az idei lehet a kontinens legsúlyosabb aszályos időszaka az elmúlt 500 évben.


Figyelmeztetésük szerint az éghajlat általános melegedésével Európa egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokkal fog szembesülni.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×