Dark Mode On / Off

TERMELŐI ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS!

Újabb 20-25 család léphet be Kosárközösségünkbe, ahol friss termelői zöldséget és gyümölcsöt kaphatnak hétről-hétre.

Kertportál Kosárközösség egy tavaly megalakult kis szervezet volt, mára az idei szezonban már célunk újabb 20-25 új család heti szintű friss, termelői, lehetőség szerint vegyszermentes zöldségekkel és gyümölcsökkel való ellátása.

Mit is jelent ez pontosan?

Bács-Kiskun megyében számos termelő van, akik elsősorban a helyi piacon próbálnak érvényesülni. E termelők között, mint például mi is vannak újító szelleműek és a biológiai növényvédelemre elhivatottak. Összefogtunk, hogy bárki számára elérhető legyen a valóban hazai termesztésű, lehetőség szerint teljesen vegyszermentesen felnevelt, természetes növényerősítőkkel ápolt zöldség, gyümölcs, fűszernövény, illetve az ezekből előállított késztermék.

Gazdaságunkban az idei évben nagy felületen, vegyes növénykultúrában termesztünk különböző zöldségféléket, fűszernövényeket, mint például:

fehérrépa, sárgarépa, mángold, fejessaláta, sóska, spenót, borsó, babfélék, paradicsom, parikafajták, cukkini, tökfélék, uborkafélék, patiszon, fodroskel, fejeskáposzta (fehér és lila), görögdinnye, csicsóka, batata, újhagyma, burgonya, cékla, karfiol, karalábé (fehér és lila), brokkoli, bimbóskel, és még sokan mások…

Az egymást segítő növényekkel és a mélymulcsos, permakultúrás műveléssel lehetővé tesszük, hogy a növényvédelem sokkal könnyebb legyen, mint a nagy, intenzív monokultúrákban. Vegyszermentesen igyekszünk termelni, maximum a biotermesztésben megengedett szerekkel permetezünk – de kizárólag akkor, ha nagyon indokolt.

Egy pár perces szüret tavaly padlizsánéréskor

Tudjuk mennyire fontos manapság az egészséges étkezés, és mennyire nehéz hozzájutni a friss, magyar zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Ebben segítjük mi a magyar családokat, elsősorban őstermelőként és kistermelőként a Budapesten élőket.

Heti szinten szállítunk Budapestre, átadási pontokra, ahol az előre megrendelt termények átvehetők. Heti árlistánk van, hogy mindig a legfrissebb újdonságok is szerepelhessenek rajta.

Kínálatunkban kizárólag idényzöldségek és idénygyümölcsök találhatók meg. Téli időszakra lehetőségünk van betárolni a szezonban megtermelt gyökérzöldségeket, a gyümölcsök egy részét, így szinte egész télen elérhető a répafélék, krumpli, alma, körte és más finomságok.

A többlet zöldséget kistermelői manufaktúránk feldolgozza, így készülnek a tartósítószermentes és adalékanyagmentes lekvárok, zöldségkrémek, pürék, lecsók.

A szép termés nem vegyszer és műtrágya kérdése: csupán elegendő a szaktudás hozzá!

Saját tyúkjaink kapirgálós tyúkok, így nálunk valódi kapirgálós tyúktojás is rendelhető!

Keressen minket bizalommal, árlistánkat kérheti telefonon vagy e-mailben az alábbi elérhetőségeinken:

Vargáné Topor Erika

info@kertportal.hu

+36304935173

Szakmánk és hivatásunk a kertészet…

Majorságunk mindennapjait a Facebookon is követhetitek!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×