Dark Mode On / Off

Provence-i idill

provence

Elég hozzá pár szőlőtőke, leselejtezett kerti bútorok és pár fehér ülőpárna, csakis a kényelem jegyében. Ha nem szeretnék vagy nem tudunk sokat költeni arra, hogy kertünkbe varázsoljuk Provence hangulatát, akkor vadásszunk össze fonott  natúr színű bútorokat, fémvázas asztalt székekkel. Fújós festékkel hamar újjá varázsolhatjuk őket. A fehér ülőpárnát házilag is megvarrhatjuk, így ezen is sokat spórolhatunk.

Kertészetekben szinte az év minden szakában kapható szőlő, bár célszerű az ültetést őszre vagy tavaszra időzíteni, mert az eredés szempontjából ez a két időpont az, amikor a legkevesebb sérüléssel elültethetők a tőkék. Szerezzünk fém boltíveket, és a majd megnövő hajtásokat vezessük rá fel. Ez adja majd a nyári forróságban az árnyékot fejünk felett. A többi már csak rajtunk múlik, mire vágyunk még az igazi francia borvidéki stílushoz. Kereshetünk érdekes formájú borosüvegeket, vásárolhatunk fagyálló agyag kaspókat, melyekbe kerülhetnek bukszusok.

Minél kevesebb színt vigyünk bele a „műalkotásba”, mind a kert mind a kiegészítők terén, mert ettől válik igazán eredetivé az elrendezés. Az már csak a szerencsén múlik, hogy ezt a pihenősarkot hol tudjuk felépíteni. Célszerű a kert legmagasabb pontjára helyezni, mert innen lesz a legszebb a kilátás.

Borítókép: unsplash

Ajánlott cikkek