Dark Mode On / Off

Őszi színpompa a Nemzeti Botanikuskertben

vácrátóti botanikuskert

Őszi pompájában tekinthető meg az ország leggazdagabb juhargyűjteménye a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben, ahol a látogatók mintegy 160, többek között Japánban, Koreában és Kínában is népszerű juharfajt és fajtát ismerhetnek meg – olvasható a fenntartó Eötvös Loránd Kutatási Hálózat közleményében.


Mint írják, a Botanikus Kert kelet-ázsiai parcelláinak főútja mentén az erre sétálók a narancsvöröstől kezdve, a bársonybarnán, a karmazsinvörösön, a fahéjszínen, a borvörösön át egészen a mályvarózsaszínig és az aranysárgáig terjedő színskálán tekinthetik meg a fák színeződő lombjait.


A Kárpát-medencében 5 őshonos juharfaj, Kelet-Ázsia mérsékelt és szubtrópusi éghajlatú területein azonban mintegy 100 faj él, amelyek közel fele megtekinthető a Kert  gyűjteményében. Legismertebb közülük a magas díszértékű ujjas juhar (Acer palmatum), amelyet jellegzetes, finoman szeldelt levél jellemez.

Kép forrása

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.