Dark Mode On / Off

Őszi limonádék

Ha nyár akor limonádé! De ha ősz? Bizony ősszel sem kell lemondanod a fenséges limonádékról, hiszen elkészítheted őszi ízvilággal is, csak csöpp kreativitás kell hozzá!

Az egyik kedvenc – Almás-fahéjas limonádé

A recept egyszerű, hiszen az alaplimonádéba csak bele kell tenni pár apró szelet almát, és vagy az ital tetejét szórjuk meg friss fahéjjal, vagy a limonádés kancsóba teszünk bele 1-2 szál fahéjat. Hagyjuk egy órát állni hűtőszekrényben, és máris kész a finom és frissítő őszi nedű.

Másik csoda-kombinációnk – Szedres-zsályás, vagy szedres-mentás limó

Az alaplimonádéba most szedret kell tenni, melyet tehetünk bele egészbe is, bár préselve még jobb. A zsályalevél vagy a menta jó párosítás és igen üdítő kombináció.

Narancs-áfonya limonádé – Vissza a nyárba

Kicsit a tengerparti koktélokat idéző, de elsősorban ősszel kapható finomságokból készül. Mivel a narancs és más déligyümölcsök ára ilyenkor olcsóbb, mint nyáron, így ez a variáció is bekerült az őszi limonádék közé. Préselve, vagy egybe is beletehetjük, míg az áfonyát inkább préselve ajánlatos hozzáadni az alap-limonádéhoz.

Hidegen melegítő – Gyömbér-körte-fahéj-vanília limonádé

Az ayurvedikus táplálkozás szerint is melegítő ételek közé tartozik a gyömbér, a fahéj és a körte is, így a hideg idő közeledtével egy szolidan melegítő, mégis hűsítő koktélt keverhetünk. A vanília legyen eredeti vaníliarúd, hiszen az úgy az igazi, de ha az nem akad a kamrában, akkor a vaníliás cukor is megteszi.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×