Dark Mode On / Off

Miért hasznos a házi vízmű?

A házi vízmű kapcsán nyilván felmerül a kérdés, hogy erre miért is van szükség, ám erre a válasz talán kicsit bonyolultnak tűnhet. A házi vízmű telepítése főként akkor lesz kifizetődő, ha az önellátásra törekszünk, ugyanis ebben az esetben a vízforrást – esővíz gyűjtése, artézi víz szivattyúzása, kútvíz kiemelése – a szerkezet segítségével oldjuk meg. A vezetékes víz alternatívájaként a különféle módokon összegyűjtött vagy felszivattyúzott vizet elsődlegesen olyan célokra alkalmazhatjuk, ahol nem feltétel az ivóvíz jó minősége.

Így például használható WC öblítésre vagy éppen öntözésre. Ezzel a módszerrel rengeteg pénzt takaríthatunk meg, illetve törekedhetünk arra is, hogy az összegyűjtött víz ivóvíz minőségű legyen.

A házi vízmű legfontosabb feladata egyértelműen a ház vízellátásának biztosítása, ráadásul a hozzá kapcsolt öntözőrendszer egy fixen kihelyezett csőrendszert használ, így azt nem kell ki és be hordozni. A házi vízmű egyik nagy előnye, hogy a rendszer automatikusan ki és bekapcsol, így megakadályozza a felesleges vízpazarlást. Sőt, a fejlett rendszerek először csak a tartályból locsolnak, így nem kapcsol be addig a szivattyú, amíg az nem válik tényleg szükségessé, így gyakorlatilag energiát spórol meg nekünk. A szivattyú webáruház kínálatában található Pentax házi vízmű berendezés alkalmazható koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékhoz.

A házi vízmű különösen ideális vízellátó berendezés a háztartások vagy éppen a nyaralók részére. A házi vízellátó berendezés komplett, bekötésre kész állapotban kerül már átadásra, sőt önfelszívó szivattyúval kerül szerelésre. A házi vízellátó rendszer elemei: Önfelszívó szivattyú, hidrofor tartály, nyomáskapcsoló, nyomásmérő óra, flexi cső, 3 ágú réz idom, 2m HO7, villásdugóval ellátott bekötőkábel.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény