Dark Mode On / Off

Megvannak az Év Agráremberei!

Az Év Agrárembere címért 10 különböző kategóriában lehetett idén is indulni, vagy ajánlással vagy egyéni jelentkezéssel a szakmai út bemutatásával. 

  • Agrárgépészet
  • Agrárinnováció
  • Állattenyésztés
  • Feldolgozó-élelmiszeripar
  • Fenntartható gazdálkodás
  • Fiatal gazda
  • Jövő agrárszakembere
  • Kertészet
  • Növénytermesztés
  • Növényvédelem

A jelöléseket 2018. november 11-ig lehetett megtenni, a zsűri november végén döntötte el, kik juthatnak be a döntőbe. A közönségdíjra 2019. január 5-20-ig lehetett szavazni. 

A riportfilmekben rengeteg nagyszerű gazdálkozóval lehetett megismerkedni, akik méltó példaképeilehetnek a gazdálkodói világunknak. 

Nagy meglepetés és egyben személyes öröm is, hogy több ismerősünk is jelöltséget kapott és a végén ráadásul Kitüntető díjban részesült. 

Dr. Pénzes Béla tanár úr a Kertészeti Egyetem (Ma Szent István Egyetem) Rovartani tanszékének tanszékvezetőjeként még minket is tanított a rovarvilág csodáira. 

A szakmai zsűri Ledó Ferencet választotta az Év Agráremberének, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökét. A kitüntető díjért folyó versenyt az Agrotrend Csoport indította még 2014-ben, melyet azóta is évente megrendeznek. 

A Díj ötödik kiírása során is célzott keresést folytattunk, támogatóink és zsűritagjaink szorgalmas, tartalmas és értékes jelöléssel segítettek minket ebben – mondta Mátrai Zoltán főszervező az Agrotrendnek adott riportjában.

Az Év Agrárembere kitüntető díj segít megmutatni ország-világ számára, hogy milyen kiváló emberek, szakemberek vannak köztünk. Meggyőződésem, hogy ilyen kollégák adják a vidék erejét, megtartóerejét – tette hozzá.

Első körben a 130 jelölt közül 90-en fogadták el a jelölést. Több mint 80 fős szakmai zsűri vett részt a szavazásban, a kategóriánkénti három döntőst lobbik, beszélgetések, időnként viták mentén választották ki. A közönség pedig internetes szavazással választott a döntősök közül Közönségdíjast. – írja az Agrotrend.

A közönségdíjasokra mintegy 14.000 szavazat érkezett. 

Magyarország egyik kitörési pontja a mezőgazdaság, ezért kötelességünk gondoskodni a folyamatos, minőségi utánpótlásról és bevonzani a fiatal tehetségeket. Ez a díj kiváló eszköz arra, hogy megmutassuk az agrárpálya sokszínűségét és mindenkinek bepillantást engedjünk a kulisszák mögé – emelte ki Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

Agrárinnováció: Dr. Pénzes Béla
Agrárgépészet: Prof. Dr. Jóri J. István
Állattenyésztés: Dr. Petis Mihály
Feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor
Fenntartható gazdálkodás: Somosné Dr. Nagy Adrienn
Fiatal gazda: Borbély Tamás
Jövő agrárszakembere: Dr. Balla Zoltán
Kertészet: Ledó Ferenc
Növénytermesztés: Soltész Gyula
Növényvédelem: Dr. Reisinger Péter

 

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×