Dark Mode On / Off

Kreatív zöldségeskert

A kreatív zöldségeskert lényege, hogy úgy alakítsuk ki, hogy ne csak növényeinknek legyen jó, hanem ergonómiailag nekünk is.

Nézzük sorra 5TIPP rovatunkban, mitől jó egy kreatív zöldségeskert!

1) A jól művelhető veteményeskert dupla kartávolságú, tehát 120-150 cm. Ennek célja, hogy bármikor könnyűszerrel megművelhető legyen eszközök nélkül is.

2) A tő és sortávolságokat úgy alakítsuk ki, hogy egyrészt jól karbantartható legyen, de ne gazosodjon be túl hamar. Ehhez olvassuk el alaposan az ültetési adatokat a vetőmagok csomagolásán.

3) Vegyük figyelembe a növények növekedési erélyét: az alacsony növésűeket ültessük előre, a magasakat hátra.

4) Vízigény szempontjából a szárazságtűrőbbeket ültessük egy helyre, a vízigányeseket is külön ültessük, mert így rengeteg öntözővizet megspórolhatunk, mivel a veteményesnek csak egy részét kell megöntözni minden este.

5) Fényigény szempontjából is érdemes áttekinteni a veteményeskert elrendezését. a fák alá olyan zöldségeket ültessünk, melyek bírják az árnyékot. A paradicsom, paprika mindig a napfényes helyekre kerüljön!

Ha inspirálódni szeretnél, milyen praktikus kialakításokat lehet készíteni veteményesben, érdemes a Pinteresten is utánanézni, rengeteg jó ötletet lehet ott találni. Ha viszont eszközöket is szeretnél a kertedbe beszerezni, akkor nézz be a webshopunkban, mert rengeteg jó dolgot találsz ott is!

Hasonló érdekes tartalomra vágysz? Iratkozz fel YOUTUBE csatornánkra vagy kövess minket a FacebookonInstagramon is!

Ajánlott cikkek