Dark Mode On / Off

Könyvajánló: Erdők-mezők gombái

Aki szeret túrázni, az biztos találkozott már rengeteg olyan gombafajjal, amit nem tudott beazonosítani, viszont ezzel a könyvvel ha nem is lesz gyerekjáték, de nagyban megkönnyíti a gombahatározást kint az erdei séták során.

Miért mondjuk mégis, hogy nem gyerekjáték? Mert a gombák világa annyira sokszínű és bonyolult, hogy 100%-os biztonsággal csak gomba-szakellenőr vizsgálat után szabad gombát étkezésre megfőzni, felhasználni. Egyetlen könyv sem pótolja ezt, még ez a nagyszerű könyv sem.

Miért ajánljuk mégis ezt a kötetet?

Az Erdők-mezők gombái 555 gombafajt mutat be, élethű, természetes élőhelyén bemutatott színes fotóval, ami már alapból nagy előrelépés a többi rajzos gombahatározóhoz képest.

GOMBASZAKÉRTŐK SZERINT AZ EGYIK LEGJOBB JELENLEG KAPHATÓ GOMBÁSZKÖNYV A PIACON!

Emellett a piktogramoknak köszönhetően még egyszerűbb a határozás, mert a legfontosabb adatok kiemelve megtalálhatók a képek alatt. Ráadásul külön hangsúlyt fektetve az adott faj hasonló társaira, ami akár veszélyforrás is lehet az ehető és nem ehető (mérgező) gombák összekeverésénél.

Bármennyire is szeretünk erdőben gombászni, mindig tartsuk be az előírt maximum gyűjthető mennyiségeket!

Aki az alapfogalmakkal még csak interentről ismerkedik a gombák világában, azok a borító belsejében mindkét oldalon (elején és végén) is találnak egy rajzos ismertetőt, hogyan néznek ki a bazídiumos gombák, a lemezes- vagy épp csöves gombák, a kalapformák, lemezállások. Ezeken kívül még sok hasznos egyéb jellemző kielemzésre kerül a két borítón, érdemes a könyv használata előtt átbogarászni ezt is.

A könyv másik plusz pontja, hogy a hátsó borítón egy vonalzó is segíti a tájékozódást, vagyis a kérdéses gomba mellé téve a magasság, kalapméret stb. könnyen lemérhető, így a kulacs, a kis gombaszedő kosár mellett elég csak a könyvünket magunkkal vinni.

A gombák felismerése után fontos, hogy tisztába legyünk a mérgező fajok elkerülésével, a védett fajok nem felszedésével, az ehetők HELYES felszedésével, hogy a környezetet ne károsítsuk. A könyv ezekre is ad iránymutatást, amit egy felelős gombász be is tart.

A könyvet ITT TUDOD MEGRENDELI és most ősszel minden könyvrendelés mellé meglepetésajándékot is adunk!

Gombavizsgáló szakembert Vincze Zoltán, Vinczegomba személyében szombatonként a Czakó Termelői Piaczon is találsz, ha kérdésed merül fel.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×