Dark Mode On / Off

Könyv: Biokertészek nagykönyve

A könyvajánló írás mindig hálás feladat, főleg, ha kertészeti könyvekről van szó, hiszen a kertkönyvek rengeteg csodálatos képpel és izgalmas információval gazdagítanak minket. Most egy olyan alapművet ajánlunk a kezdő biokertészeknek, mely szemléletformál és tanít egyszerre: Biokertészek nagykönyve – Hogyan jussunk el a nulláról az önellátásig.

A könyvet akár az általános iskolás gyermekeink is könnyen érteni fogják, de felnőttek számára is kiváló tudásanyagot tartalmaz, érthető nyelvezettel

Mindenki számára érthető

A szakkönyvek között talán az egyik legjobb nyelvezetű biokertészkönyv. Miért fontos ez? A szakkönyvek esetében gyakori hiba, hogy olyan nyelvezetet használnak a rengeteg szakszónak köszönhetően, hogy többet szótáraz egy hobbikertész, mint olvas, így nehezen emészthető. Ennél a kiadványnál a szerzők (Sebastian Ehrl és Jutta Langheineken és természetesen a magyar fordító, Tömpe Anna) olyan nyelvezettel alkotta meg a Biokertészek Nagykönyve c. könyvet, hogy bárki számára értelmezhető és könnyen követhető tudást ad át, így bátran javasoljuk a hobbikertészeknek és a kezdő, akár gyerekkertészeknek is.

Szemléletfejleszt és tanít

Olyan alaptudást is átad a könyv, ami segít tisztán látni a különböző talajok, a talajminőség vagy akár a komposztálás témakörében. Az újrahasznosításra is nagy hangsúlyt fektet, hogyan lehet a ház körüli eszközöket, alapanyagokat új életre kelteni.

A permakultúráról is olvashatunk

Fontos témakörök közé tartozik a már említettek mellett a permakultúra, a vadvirágokkal díszített kert szerepe, toleráns gyümölcsfajták, a méhek szerepe és a kertben lakó állatok: mind-mind helyet kapott a könyvben.

Már csak a szép képanyag miatt is szívesen forgatjuk a kiadványt

A másik nagy öröm ennél a könyvnél, hogy olyan perifériásnak számító témakörökről is olvashatunk a biokert vonatkozásában, ami a legtöbb biokertész könyvből egyenesen hiányzik. Itt szó van a kerti tó jelentőségéről, de még a díszkert és sziklakert fontosságáról is, hiszen egy jól megszerkesztett biokerthez a díszkert is hozzátartozik, így fontos ökológiai és mikroklimatikai jelentőséggel bír a biokert komplex rendszerében.

A magaságyásokkal foglalkozó rész a városi kertészek kedvenc fejezete lesz!

Sebastian Ehrlnek igaza van, a kertészkedésnél csak egy hobbi a szórakoztatóbb – a biokertészkedés! A saját termesztésű zöldségek, gyümölcsök, fűszerek és a magunk által termelt virágok a kertben feltöltenek, életenergiával látnak el és hozzájárulnak a testi és lelki egészségünkhöz.

A könyv ajándéknak is kitűnő választás!

A KÖNYVET BOLTUNKBAN MOST KEDVEZMÉNYES ÁRON VÁSÁROLHATOD MEG!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×