Dark Mode On / Off

Konyhakert otthon, a lakásban – Könyvajánló

Modern nagyvárosokba zsúfolódva, a mai rohanó világunkban gyakran elveszítjük a kapcsolatot a természettel, ezért az egyik módja ahhoz, hogy visszataláljunk hozzá, ha mi magunk csempésszük be a „zöldet” az otthonunkba. Sokszor, ha meg is van az erre irányuló törekvés, akkor sem hozzuk ki a maximumot a lakásunk nyújtotta térbeli adottságokból: az erkély, az ablakpárkányok, a konyhapult, a falak, sőt még a plafon is kihasználatlanul maradnak, pedig mind-mind megannyi izgalmas lehetőséget rejtenek arra, hogyan termesszünk otthon fűszernövényeket, zöldségeket, virágokat, amelyek nem csak otthonosabbá teszik a lakást, de fogyasztásuk is jobban esik, ízletesebb lesz. 

A Konyhakert a lakásban kötet – amely most jelent meg a Libri Kiadó gondozásában – ebben igazán a segítségünkre lehet, hiszen 28 otthoni innovatív projektet mutat meg lépésről lépésre, végig látványos, színes fotók és illusztrációk segítségével, hasznos tippekkel, tanácsokkal és stílusos ötletekkel, hogy hogyan használhatnánk ki az otthon tereit a lehető legpraktikusabban egy lakáskert kialakítására. Segít abban is, hogy, a leginkább kedvező módon használjuk fel a tér- és fényviszonyokat a lakásban miközben élő dekorációval tesszük otthonosabbá és vidámabbá a lakást.

Zia Allaway: Konyhakert a lakásban

A könyv több mint 30 fűszernövényt, ehető virágot, gyümölcsöt hozó növényt és zöldséget profiloz a vetési időszakától kezdve, a fény, hőmérséklet és locsolási igényein keresztül, a növény speciális ápolásán át, a termés betakarításáig. Ezen túl, a könyv számos inspiráló DIY projektet is bemutat lépésről lépésre, gazdagon illusztrált fotókkal és magyarázó ábrákkal, úgymint, hogyan készítsünk felfüggeszthető csilis és fűszernövényes labdát, hogyan termesszük meg a saját tealeveleinket, hogyan csíráztassunk befőttesüvegben, vagy azt, hogy hogyan termesszünk mikrozöldeket muffintartóban. De a szakma tudományosabb területeit és annak fortélyait – a mesterséges fényhasználatot, a hidroponikát, az ültetést, a vízgyűjtést, a betakarítást – is olvasóbarát, könnyen érthető, magyarázó leírások segítségével igyekszik átadni azoknak a lelkes otthoni kertészeknek, akik zöldebbé kívánják varázsolni a lakásukat.

Zia Allaway: Konyhakert a lakásban

Zia Allaway: Konyhakert a lakásban

Könyvismertető

Szeretnél növényeket termeszteni, de nincs kerted? Semmi gond! A Konyhakert a lakásban bemutatja, hogyan termeszthetünk ízletes és csodaszép zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket – a saját otthonunkban. 

  • Hogyan használhatjuk ki legjobban a teret és a fényeket?
  • Milyen növényt termesszünk, és hogyan gondozzuk őket?
  • Beltéri növénydekorációs ötletek és kompozíciók?

Az áttekinthető ábrák és a részletes útmutatók segítségével könnyedén nevelhetünk otthon epret, csilipaprikát vagy akár narancsfát is. A felfüggesztett befőttesüvegekben pompázó fűszerektől a muffintartóban zöldellő vízitormáig a könyvben bemutatott kompozíciók legalább annyira finomak, mint amennyire szépek.

Zia Allaway: Konyhakert a lakásban

A saját lakásunkban kialakított konyhakertnek köszönhetően egész évben friss és biztonságos forrásból származó zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket ehetünk.

Ha nincs kertünk, vagy csak néhány növény gondozását tervezzük, akkor ez a könyv számos támpontot ad arra, hogyan termesszünk saját, ehető növényeket a lakásunkban. A legtöbb művelet könnyen elsajátítható, így nincs szükség korábbi tapasztalatokra ahhoz, hogy élvezhessük a frissen szedett terméseket.

A könyvet a Libri oldalán tudod megvásárolni, ha ide kattintasz.

És egy játékot is hoztunk mellé!

NYEREMÉNYJÁTÉK:

3 db Konyhakert a lakásban kötetet sorsolunk ki a helyes választ beküldők között:

Meg tudod válaszolni, hogy hányféle fűszernövényt, ehető virágot, gyümölcsöt hozó növényt mutat be Zia Allaway: Konyhakert a lakásban c. kötete?

Írd meg Facebbok vagy Instagram oldalunkon kommentben a helyes választ, és talán te leszel az egyik szerencsés, aki a könyv segítségével zöldebbé varázsolhatja az otthonát!


IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×