Dark Mode On / Off

Kis Kerti Kalendárium – Március

Kerti Kalendárium - Március

Március az már nagyon a tavaszt jelenti és egyre több a kerti munka. A szerszámok rendbetételétől a kerti kisgépek karbantartási munkájáig sokféle feladatunk lehet kertmérettől függően.

Tennivalók a kertben

Már nyílnak a kora tavasz virágai: az erdőszéleken a sárga téltemető, az utak mellett az ugyancsak citromsárga martilapu, a bokrok tövében a hóvirág harangja  és az illatos ibolya apró virága is. A mogyoróbokor kinyílott és rengeteg, sárga virágport szétszóró barkáival vonzzák a tekintetet, a sombokor és az aranyvessző tengernyi virága.

Az ősszel vetett és kikelt mezei saláta talaját villás kapával fel kell lazítani, hogy a föld gyorsabban melegedjen fel és az apró növények mielőbb elkezdhessenek fejlődni.

Az októberben kipalántázott, áttelelő, fejes salátának most nitrogén műtrágyázással segíthetünk.

Az ősszel duggatott fokhagyma-gerezdek friss levelei már hajtanak, itt is porhanyítsuk meg a talajt.

A sóska és a spenót vetésről szedjük le a fóliát, illetve a lombtakarást, hogy minél több meleget és napot kapjanak.

A mángold és a rebarbara tövek is korán elkezdenek hajtani. Porhanyítsuk fel körülöttük a talajt.

A most kiszórt műtrágya a leghatékonyabb! Használjunk nitrogén-pótlást péti sóval, ammónium-nitráttal vagy egyéb, gyári műtrágyákkal.

Még nem késő a gyümölcsfákat megmetszeni!

A szakmában viták tárgya a metszés, mert van, aki erre, van aki arra esküszik. Varga Szabolcs agrármérnök sokezer fát ültetvény szinten gondozott már az évek során, így igen nagy tapasztalata van nemcsak saját gazdaságában a metszésről, de szakemberként az általa mentorált ültetvények terén is.

Még több videót a Youtube csatornánkra való feliratkozással tudsz megnézni.

A kerti szerszámokat és kisgépeket is van még idő rendbe tenni, mert bár gyorsan jön a tavasz, de pár héten belül még időben leszünk.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×