Dark Mode On / Off

Kiosztották a Virágos Magyarország elismeréseket

virágos magyarország program

Az idei, immár 29. alkalommal tartott díjkiosztón Debrecen, Makó, Zalakaros és Gyugy nyerte el a legvirágosabb település címet – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.


A tájékoztató szerint az ország legjelentősebb környezetszépítő versenye során rekordszámú jelentkezés mellett 339 önkormányzat összesen 439 pályázatát bírálta el az elmúlt hónapokban a közel 150 tagú szakmai zsűri.

A nagyvárosok kategóriájában Debrecen, a 30 ezer lakosnál kisebb városok közül pedig Makó képviselői vehették át a fődíjat, míg Zalakaros lett a fődíjas ezer főnél népesebb kisváros, a legkisebb falvak közül pedig Gyugy lett a legvirágosabb település.A zsűri kiemelte, hogy az aszályos nyár ellenére érkezett rekordszámú pályázat is rámutat arra, mekkora jelentősége van a helyi közösségek számára a zöld környezet folyamatos fejlesztésének.

A klímaváltozás hatásaira számos település reagál technológiaváltással, illetve a telepített növénykultúra megváltoztatásával. Egyre többen alkalmaznak egynyári virágok helyett évelőket, vagy fordítanak figyelmet a fásításra, de az esővíz felhasználására is mutattak jó példákat a települések.

Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×