Dark Mode On / Off

Kevés a méhecskéd és ezért rossz a beporzás?

Segítsd haszonnövényeidet, hogy több méhecskét vonzol a kertedbe!

Egyre elterjedtebbé válik a vegyes kertelrendezés, vagyis, amikor a vetemény és a virágoskert részben keveredik. Ennek az a magyarázata, hogy egyre kevesebb a méhecske és a többi hasznos rovar, így ide kell vonzani őket a jobb beporzás érdekében.

Főleg epervirágzáskor – és a gyümölcsfák virágzásánál lettünk figyelmesek ár, hogy valami bizony hiányzik. A döngicsélés! Nem voltak méhecskéink. Mi biogazdálkodunk, kerüljük a vegyszereket, mégis alig volt méhecske, pillangó a virgok körül. Na ekkor döntöttünk úgy, hogy bevetjük kertészeti tudásunk méginkább és odacsalogatjuk a hasznos rovarokat a haszonnövényekhez.

Bársonyvirág

Az egyik ilyen lehetőség a sok büdöske, vagyis bársonyvirág bevetése. Viszonylag korán virágzik, élénk színével odacsalogatja mind a méheket, mind a pillangókat.

Pillangóvirág

A másik nagy kedvencünk a pillangóvirág. Hatalmas élénk rózsaszín virágai messziről észrevehetőek, magasra nő, nagy lomb és virágfelületet képez a nyár során. Egynyári ugyan, de elszórja magját és így következő évben sem lesz belőle hiány. Sőt! Lesz még a kert többi részére is belőle!

Íriszek, nőszirmok

Mivel korán virágoznak és szintén nagy virágot hoznak, így pár virágszigetet beültethetsz a veteményesbe is, hiszen a nagyobb dongók is előszeretettel látogatják. Évelők, így nem kell minden évben újra telepíteni.

Búzavirágok

A búzavirág is szépen mutat és viszonylag korán virágzik. Már nem csak kék, hanem rózsaszín, fehér, cirmos színekben is kapható, így igen mutatós. Egynyári dísznövény.

Pillangóvirág és egy kis rózsa

A búzavirág jól mutat a sárga csicsóka mellett!

A csicsóka csak úgy vonzza a méheket és pillangókat

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény