Dark Mode On / Off

Kevés a méhecske? Ezért rossz a beporzás!

Kevés a méhecske - zinnia

Segítsd haszonnövényeidet, hogy több méhecskét vonzol a kertedbe! Kevés a méhecske akkor oda kell vonzani őket!

Egyre elterjedtebbé válik a vegyes kertelrendezés, vagyis, amikor a vetemény és a virágoskert részben keveredik. Ennek az a magyarázata, hogy egyre kevesebb a méhecske és a többi hasznos rovar, így ide kell vonzani őket a jobb beporzás érdekében.

Főleg epervirágzáskor – és a gyümölcsfák virágzásánál lettünk figyelmesek ár, hogy valami bizony hiányzik. A döngicsélés! Nem voltak méhecskéink. Mi biogazdálkodunk, kerüljük a vegyszereket, mégis alig volt méhecske, pillangó a virgok körül. Na ekkor döntöttünk úgy, hogy bevetjük kertészeti tudásunk méginkább és odacsalogatjuk a hasznos rovarokat a haszonnövényekhez.

Bársonyvirág

Az egyik ilyen lehetőség a sok büdöske, vagyis bársonyvirág bevetése. Viszonylag korán virágzik, élénk színével odacsalogatja mind a méheket, mind a pillangókat.

Pillangóvirág

A másik nagy kedvencünk a pillangóvirág. Hatalmas élénk rózsaszín virágai messziről észrevehetőek, magasra nő, nagy lomb és virágfelületet képez a nyár során. Egynyári ugyan, de elszórja magját és így következő évben sem lesz belőle hiány. Sőt! Lesz még a kert többi részére is belőle!

Íriszek, nőszirmok

Mivel korán virágoznak és szintén nagy virágot hoznak, így pár virágszigetet beültethetsz a veteményesbe is, hiszen a nagyobb dongók is előszeretettel látogatják. Évelők, így nem kell minden évben újra telepíteni.

Búzavirágok

A búzavirág is szépen mutat és viszonylag korán virágzik. Már nem csak kék, hanem rózsaszín, fehér, cirmos színekben is kapható, így igen mutatós. Egynyári dísznövény.

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.