Dark Mode On / Off

Készíts ibolyás cukrot!

Még begyűjtheted az illatos ibolyát az illatos cukor készítéshez!

Minden évszaknak megvannak a maga kedvenc illatozó virágai, így a mostani időszakban az illatos ibolya a sztár nálunk is. Az illatos cukor meg egyszerűen csodálatodan aromás!

Az ibolyát már Sisi is használta, hiszen parfümjeinek egyik leggyakoribb alapanyaga volt. Az ibolyavíz és az ibolyás cukor is ebből az időből származik.

Az ibolyavíz nagyon egyszerűen készíthető, nem kell hozzá más csak tisztított víz és frissen szedett, tiszta ibolyavirág. A virágokat áztassuk be egy napra a vízbe, tegyük hűtőszekrénybe lezárt befőttesüvegekbe. Egy marék virágból egy liternyi vízzel lehet igen intenzív ibolyavizet készíteni. A kész ibolyavizet szörpök ízesítésére, sütemények illatosítására is használhatjuk, de ha jégkockatartóba lefagyasztjuk, akkor a nyári melegben a limonádénkat is ízesíthetjük vele!

Illatos cukrok

Az ibolyás cukor is hasonlóan az előzőhöz nagyon egyszerű! Egy jól zárható üvegbe tegyünk rétegezve kristálycukrot és ibolyavirágokat felváltva. Minél tovább hagyjuk a virágokat a cukor között, annál intenzívebb lesz az illat. Ha a virágok megszáradtak, nyugodtan le is darálhatjuk a cukorral együtt! Mesés aromájú sütiket készíthetünk vele, de ugyanígy ízesíthetjük vele a teánkat, limonádénkat is!

(Kép: Gardenista.com)

Dezodort ibolyából

Gondoltad volna, hogy dezodort is készíthetsz belőle? Egy teáskanálnyi szódabikarbónához tegyünk egy deci tisztított vizet, vagy tiszta alkoholt és tegyünk hozzá friss ibolyavirágokat. Hagyjuk benne ázni egy napot – ha alkoholba tesszük, akár többet is hagyhatjuk, és utána szűrjük le. Kis fújós üvegbe téve kész is a dezodor! Ez a receptúra a legnagyobb melegben is helytállt már nálunk és évek óta ilyet használunk magunk is, így bátran ajánljuk mindenkinek. Bár az is hozzátartozik, hogy elsősorban olyan embereknél hatékony, akik a táplálkozásukra is odafigyelnek, hiszen a szervezetben felgyülemlő rengeteg méreganyag okozza többek között a szagosságot izadáskor, így a nem megfelelő egészségi állapot mellett nem 100%-os hatéonyságú. De az életmódváltáshoz és az egészség megőrzéséhez a kozmetikumok is hozzátartoznak, így bármikor elkezdhetjük a virágvizekkel való dezodorálást is!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×