Dark Mode On / Off

Kék virágok bűvöletében

kék virágok

A kék nemcsak lenyűgöző, ritka virágszín, de többféle árnyalatát társítva kertünkben különlegesen ritka, szemet vonzó kompozíciót állíthatunk össze belőlük

Az ágyás első sorába az alacsonyabb növényeket ültessük, majd fokozatosan haladjunk hátrafelé az egyre magasabb növényekkel. Az alacsonyabb kék virágok közül a Campanula persicifolia – harangvirág, Ceratostigma Plumbaginoides – kékgyökér. Mögé ültessünk íriszt, kék hortenziát. A nőszirom talán a legjellegzetesebb kék árnyalatú növény a kertben, igaz, nem ez az egyetlen szín, amiben megtalálhatjuk. Viszonylag egyszerű vele bánni, és gyönyörű éke lehet a kertnek, balkonnak. A hortenzia nem szereti a közvetlen napot, valamint nehezen tűri a magas hőmérsékletet is. Ahhoz, hogy igazán szép legyen, olyan helyet kell keresnünk számára, mely folyamatosan árnyékban van.

A kék hajnalka kitűnő választás pergolák felfuttatására. Nevét onnan kapta, hogy hajnalban bontják virágaikat, de délre már be is csukja őket, mert a déli napsütést nem szereti. A hagymások közül a fürtös gyöngyike az egyik legszebb kék virág. 15 cm magas és április táján virágzik. Szintén látványos, élénk kék virágú a tárnicslevelű veronika. A kékeslila virágokat a dérvirág és az Echinacea képviseli elsősorban, de gyakoriak a szegfűk és harangvirágok között is.

Borítókép: unsplash

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.