Dark Mode On / Off

Jótékonykodj karácsonyra

Jótékonykodni jó és nemes dolog, méghozzá főleg úgy, hogy vársz érte cserébe semmit. Erre valók a különböző jótékonysági licitek, a cipősdobozkampány és még rengeteg lehetőség, amire lehet, hogy nem is gondoltál!

Most ezeket az egyszerű jótékonykodási lehetőségeket gyűjtöttük össze Neked!

Ajándékozz játékokat óvodáknak!

Sok kistelepülésen, vagy akár városi óvodákban is gyakran hiány van mesekönyvekből, játékokból. Minden háztartásban vannak olyan társasjátékok, mesekönyvek, plüssállatok, melyek már csak egy öreg doboz alján fekszenek, mert használóik kinőttek belőle. Szedd össze ezeket a játékokat és ajándékozd oda egy általad szimpatikus intézménynek.

Köthetsz sapkát, sálat rászorulóknak

Akinek jó a kézügyessége az akár köthet meleg sapkát, sálat is az utcán élőknek. Nem kell ilyenkor tömeggyártásban gondolkodnod, már az is nagy dolog, ha 1-2 rászorulót ezzel boldoggá tudsz tenni.

A tartós élelmiszer is lehet ajándék

Mivel van egy manufaktúránk, így minden évben kiválasztunk pár olyan szervezetet, ahova beszállítunk egy nagyobb mennyiségű mártást, lekvárt és olyan élelmiszert, ami örömet okoz az éhezőknek. Ez a mi társadalmi felelősségvállalásunk, melyről nem osztunk meg a közösségi oldalakon posztokat, mert nem a reklámért tesszük, de nekünk örömet ad, hogy másoknak örömet okozhatunk ezzel.

A különböző szeretetszolgálatoknak főleg tartós élelmiszert érdemes küldened, mert mire eljut a családokhoz a szavatosságnak is tartania kell a felhasználásig.

Ajándékozz tűzifát!

Rengeteg kertben, garázsban lapulnak olyan faanyagok, melyek a gazdájuk számára már értéktelenek. Ezeket olyan családoknak ajánlhatod fel, akik fával tüzelnek elsősorban. A Kertportál minden évben kihirdeti a Fagyűjtési kampányát, amikor a közösségi oldalon gazdát lehet találni vagy épp kérni lehet tüzelőanyagot télire. Idén már 6. alkalommal lesz erre lehetőség.

(Borítókép: Pixabay)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×