Dark Mode On / Off

Így készül: Kávézacc arcradír

kávézacc arcradír

Szereted a kávét és eddig mindig kidobtad a kávézaccot? Most a kedvenc 5 perc alatt elkészíthető kávézacc arcradír receptünket osztjuk meg veled!

Biztosan Te is tudod, hogy natúrkozmetikumokra egy vagyont el lehet költeni és természetesen sok olyan is van, amit házilag aligha tudnánk kikeverni. És igazából nem is az a cél, hogy otthon mindent megkotyvassz, de ha bőven van alapanyag, akkor miért is ne?

A kávézacc arcradír is így az egyik legkézenfekvőbb megoldás az arcápolás egyik részeként, ráadásul narancsbőrre is javasolják a hívői.

Nézzük meg mi kell hozzá!

A már lefőtt kávézacc az egyik összetevő: főleg olyan kávét használj, mely adalékmentes, lehetőség szerint akár vegyszermentes, bio szemeskávé. Mint ismert már a legjobb minőségű kávé a szemes kávé, kisebb eséllyel darálják bele a hibás, beteg szemeket, vagyis pontosabban nagyobb eséllyel válogatott kávé a szemes kávé. A darált kávéknál sajnos a különböző toxinok jelenléte is ismert már – bármennyire is tagadják, több kutatás is bebizonyította sajnos a létezésüket.

Tehát ha igazán jót akarsz tenni magadnak, akkor inni is és házikencékhez is minőségi szemes kávét használsz!

A többi összetevő is minden konyhában megtalálható: méz vagy kristálycukor és a fahéj. A méz táplálja a bőrt, a kristálycukor úgyis elolvad, így krémessé teszi a kencét ha még a meleg zacchoz keverjük hozzá.

A fahéj természetes fertőtlenítő hatásáról ismert, ráadásul kellemes az illata, így az arcradírozás után is érzed az illatát a bőrödön.

Kávézacc arcradír elkészítése

A még meleg kávézaccot a kávéfőzés után tedd egy nagyobb kerámiaedénybe, tedd hozzá a 3 ek. cukrot és a 3 ek. mézet, 1 teáskanálnyi fahéjat. Alaposan keverd krémesre egy villával vagy kanállal. A cukor elolvad valamennyire, de kisebb szemcsék még maradnak benne, plusz a zacc is kifejti majd a radírozó hatást.

Fahéjat akkor tegyél csak bele, ha nem vagy rá allergiás! Ugyanez igaz a mézre is! Ha a mézre allergiás vagy, akkor a mennyiséget helyettesítsd cukorral.

A mennyiségeket egy 12 személyes kávéfőzőhöz való zaccmennyiséghez számoltuk, így ha kisebb a kávéfőződ, akkor arányosan kevesebb cukor kell bele.

Hogyan használd a kávézacc arcradírt?

Reggel mosd meg az arcod langyos, kézmeleg vízben a szokott módon (arctejjel, szappannal, amivel szereted), majd a még nedves bőrre kenj fel egy kevés arcradírt és óvatosan masszírozd, dörzsöld át vele az arcbőröd, nyakad és dekoltázsod. Ha ezzel megvagy, egy pár percet hagyhatod is hatni a hatóanyagokat, majd kézmeleg vízzel mosd le. Ezután ha szeretsz még kenni valamit az arcodra, jöhet a nappli arckrémed.

Hogyan tárold a kávézacc arcradírt?

Általában jóval több készül ebből, mint amit egyszerre elhasználsz, így érdemes egy lezárható tégelybe, műanyag dobozba tenni és úgy hagyhatod a fürdőszobába is vagy teheted hűtőszekrénybe is.

Ha még több tippre vágysz, kövesd YoutTube csatornánkat is!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×