Dark Mode On / Off

Így készül a házi potpourri

Ha a nyár során már gyűjtögettél illatos virágszirmokat, melyeket le is szárítottál, akkor alapból nyert ügyed van. De ha nem tudtál bármiért gyűjteni, akkor is van megoldás: a bioboltok polcai tele vannak szebbnél-szebb virágokkal tasakokba zárva.

Illatos rózsaszirmok

Teakeverékekbe is használható szárított rózsaszirmokkal dolgozz, mert az elv ugyanaz: amit megennél, azt lélegezd be.

Mézeskalács fűszerek

A mézeskalácsot különleges fűszerezettsége miatt szeretjük. Ebbe főleg fahéj, ánizs, szegfűbors és szegfűszeg szokott lenni. Ezeket a fűszereket vedd meg egészben, mert szobaillatosítókhoz könnyebb velük dolgozni.

Szárított héjak

Citrusfélék szárított héjával is dolgozhatsz a potpourri készítésnél. A narancs, citrom és mandarin héja kifejezetten illatos. Radiátoron is száríthatod, majd apróra darálva hozzákeverheted a mézeskalács fűszereket.

Ajánlott cikkek