Dark Mode On / Off

Így készíts saját növénytartót fonalból

Mikor ősszel a szobanövények visszakerülnek a lakásba, gyakran észrevesszük, hogy bizony sokkal több jön be, mint amit tavasszal kivittünk. Ez nagyjából minden kertes háznál így van, nálunk is…

Az ámpolnanövényeknek így már nehezebb helyet találni, ezért a karnis, a radiátorokhoz vezető csővezetékek kiváló lehetőséget kínálnak a növények új lakhelyeihez, ehhez viszont gyors és egyszerű felfüggesztési módszert kell találni.

Fotó: Pexels

A makramézás, vagyis a fonalból készült dekorelemek készítése újra virágkorát éli, akárcsak a ’70-es években. Designer piacokon is gyakran találkozni kézműves alkotókkal, akik hozzák makramézott virágtartóik sokaságát.

Makramézáshoz elsősorban olyan fonalakat, zsinórokat ajánlunk, melyek elég erősek, nem bolyhosak, s a szálak könnyen csúsznak egymáson. Ilyenek a pamutfonalak, hímzőfonalak, viaszolt szálak, szatén zsinórok (patkányfog), paracord zsinórok, de szép dolgokat lehet készíteni kenderzsinórból, selyemszálból is.

írja a Gombocska.hu oldal az alapanyagokhoz.

Hogy lásd mennyire egyszerű, szemezgettünk pár videót a youtube-ról, amiben meg is mutatják, hogyan készíthetünk makraméval virágtartót.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×