Dark Mode On / Off

Hollywoodi sztárról neveztek el egy élősködőt

Jeff Daniels amerikai színészről neveztek el egy pókölő élősködőt amerikai tudósok – írta a The Guardian online kiadása.


A Tarantobelus jeffdanielsi nevű parazita tarantulákat öl, éppúgy, mint Daniels az 1990-es Aracnophobia – Pókiszony című filmjében. A Kaliforniai Egyetem riverside-i intézményének (UC Riverside) közleménye szerint a színész kitüntetésként értékelte az elnevezést, “melyet egyetlen más előadó sem mondhat magáénak”.


A Tarantobelus jeffdanielsi nevű önmegtermékenyítő hermafrodita férgek a legnagyobb számban előforduló állatfajok közé tartoznak, megtalálhatók növényeken, a sörmalátában és a földkéregben is. Közülük a jeffdanielsi az egyetlen, amely a tarantulákkal, más néven madárpókokkal végez. A pók szájában lakik, és befolyásolja a viselkedését, például akadályozza, hogy használja csáprágóját.
“Daniels a filmben pókölőt játszik, vagyis azt, mint ez a féreg” – magyarázták névadó döntésüket az UC Riverside parazitológusai.

Borítókép forrása: MATTHEW EISMAN/Getty Images via AFP

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.