Dark Mode On / Off

Holdkő: Hétköznapi csodák ásványokkal

Holdkő - Hétköznapi csodák ásványokkal - PigemArt - Kertportál

Új sorozatunkban az ásványokról lesz szó, melynek szerzője a PigemArt alkotója, Pálmai Ildikó. A hétköznapi csodák ásványokkal az első rész, mely bevezetője az egész sorozatnak a Lélek rovatban. Te hiszel a gyógyító ásványokban?

Kezdhetném a történetemet úgy is, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egy lány, na, jó ma már asszony, akinek a nagymamája szeretett kötni, horgolni, hímezni. Meg is tanította az unokáját mindenre, amit csak tudott. Ő a nagyi életében még sokféle ruhát, pulóvert készített, majd mikor már a munka és a család egyre több időt vett el tőle, ezek úgy elfelejtődtek. Míg egy nap a lány kedvenc gyöngy nyakláncát édesanyja egy rendezvényre kölcsönkérte. Aztán a lánc szőrén-szálán eltűnt…. Hősünk nagyon szomorú volt, és próbálta újra megvenni.

Tudni kell, hogy ez egy igazgyöngyből és arany kiegészítőkből készült csodanyaklánc volt. Újra beszerezni nem lehetett, ezért gondolt egyet főszereplőnk, és próbálta újra elkészíteni kedvencét. Beszerzett mindent, amire csak szüksége volt. Természetesen inkább több alapanyagot vett, mint kevesebbet. El is készült a reprodukált lánc, amit több is követett. Az alapanyag beszerzés során észrevette, hogy a gyöngyöket kínáló kereskedők ásványokat is árulnak. Szépek, színesek. Kezdetben csak ennyit tudott. Miután az első rendelését megkapta, és kézbe vette őket, egyre inkább érezte, hogy ez az új irány, amerre haladnia kell. A kezdeti első fiókban már nem fértek el az alapanyagok. Felköltöztek a dolgozószobába, és kellett nekik először egy új íróasztal, majd újabb fiókos szekrények, melyekben már csak ásványok voltak. És elindult az új hobbi, ami mára már elfoglalta a fél szobát.

www.pigemart.com

És jöjjenek a csodák: előkerült az igazgyöngy ékszer

  • Az eltűnt igazgyöngy ékszer aztán úgy egy évvel később előkerült a fürdőszoba egyik polcának rejtekéből. Addigra viszont az ásványok beköltöztek véglegesen hősünk életébe.
  • Hősünk legjobb barátnője, aki akkor már vagy 20 éve mellette állt, egyszer elmesélte, hogy mostanában van egy új hobbija, elkezdett ásványékszereket készíteni. Mire válaszul egy hatalmas csend következett, és boldog döbbenet. Azóta órákat tudnak beszélgetni arról, hogy ki mit fedezett fel, miket vásárolt, egy-egy ötletét hogyan valósítja meg.  A férjek meg nem értik, hogy miről tudnak ők órákon keresztül telefonálni.

Az ásványi ékszerek készítése több a hobbinál

Boldog vagyok, hogy van egy olyan hobbim, amivel a gyakorlatias énemet elfelejtve szárnyalhatok, és a képzeletem olyan ékszereket alkot, amiken magam is elcsodálkozom, hogy ezek az én, saját szellemi termékeim. Úgy vásárolom az alapanyagokat, hogy szinte már látom a kész láncot, fülbevalót vagy karkötőt. Vannak ásvány korszakaim, melyek szorosan követik az életeseményeimet. A holdkő volt a legelső, amibe beleszerettem. Akkortájt betegedtem meg komolyabban, és a nőieségemet kellett újra megerősíteni.

www.pigemart.com

A holdkő

A holdkő harmonizálja a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet. Használható menstruációs zavarok és klimaxos tünetek enyhítésére is.  

Jótékony hatással van a csontokra, használatával enyhíthető a csontritkulás. Erősíti a pajzsmirigy működését. Javítja a nyirokkeringést. Az anyasághoz szükséges női energiákat is erősíti. Megkönnyítheti a szülést, és a gyermekágyi időszakot, segíti a tejképzést. A holdkő nyugalmat és gyengéd energiákat áraszt. Segít az irracionális félelmek legyőzésében. Segítség a nyugodt alváshoz. A holdkő erősíti az intuíciót, segítségével erősödhetnek megérzéseink.  

www.pigemart.com

A képek a szerző tulajdonát képezik, minden máshol történő felhasználása engedélyköteles.

MÉG TÖBB HASONLÓ TÉMÁJÚ CIKK ÉRDEKEL?

OLVASS TOVÁBB:

kertportal-banner-applikacio
A képre kattintva egyenesen a Google Play alkalmazásba jutsz, ahonnan le is tudod tölteni!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
40 vélemény
×