Dark Mode On / Off

Ajtók nyári hangulatban

Nyakunkon a tavasz és hatalmas lelkesedéssel dekoráljuk otthonunkat is. A Húsvét közeledtével előkerülnek a kopogtatók, virágos ablakdíszek is. De hogyan válasszunk kopogtatót?

A megfelelő kopogtató kiválasztásához íme pár tipp, hogy biztosra menj és még a szomszédod is megirigyelje. Virágos ajtókon az élénk színek között keresgéljünk. Egy fehér/törtfehér ajtóhoz jól illik a rózsaszín, az almazöld, a tűzpiros és minden tavaszi virág alapszíne. Sötét ajtóhoz elsősorban pasztel színeket válasszunk. A sötét ajtónál érdemes tudni, hogy hideg vagy melegszín az ajtó, mert akkor fog hozzá megfelelően illeszkedni a kopogtató is. A napsárga is jó választás lehet, amennyiben például ébenfekete ajtónk van.

A másik fontos szempont, hogy semmi olyan alkotóeleme ne legyen a dekorációnak, ami rozsdásodhat vagy megfoghatja az ajtót. Ugyanez igaz a házi készítésűnél a drótvégekre, hiszen a kiálló drótokkal összekarcolhatjuk az ajtó burkolatát.

Az időjárásállóság szempontjából az élethű műanyag kopogtatók a praktikusak, ha kültéri ajtóról beszélünk. Beltéri (társasház folyosója például) ajtónál bátran válogathatunk a szárazvirágos, masnis kedvencek közül is, hiszen ott nem kell számolni az esővel és a széllel sem. Rögzítésnek praktikus lehet a tapadókorongos megoldás is, amennyiben az ajtó lapja sima. Bordás vagy mintás felületnél a kukucskálólyukra is akasztható a dekoráció, vagy egy kis laposfejű rajzszöggel az ajtó tetejéről is lelógatható.

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×