Dark Mode On / Off

DIY: Kerti dekorgömb készítése

Biztos tudjátok már, hogy van egy kedvenc kreatív hobby boltunk, a Remo-Hobby, ahova időszakosan minden szezonban ellátogatom, televásárolom magam festétekből, gyöngyökből, gombokból és mindenféle kreatív alkotáshoz fontos alapanyagból. Így kezdődött a tavaszváró kerti gömb készülése is…

Tavaly már itt vásároltam be a decoupage rózsás tálcámhoz is, akkor kaptam kedvet az alkotáshoz először.

Többféle méretben kapható műanyaggömbök

A műanyag gömbökből ugyan volt átlátszó is, ami akár világítós kerti gömbként is szuper lenne, de most azért a fehér mellett döntöttem, mert régi vágyamat, a karcolásos technikát akartam kipróbálni.

Vettem mellé műanyagon is jól tapadó kék festéket is, amit később egy korábban már meglévő fehér és sárga festékkel kombináltam.

A terv az volt, hogy egy nagy kékes színű margaréta virágot fogok belekarcolni, sárga középpel, kék szirmokkal. Hogy még szebb legyen, középre választottam egy dekorhomok jellegű apró golyókból álló, csillogó csomagot is, amibe majd a beragasztózott virágközepet forgatom. Hivatalosan többféle színben kapható és szórógyöngy névre hallgat ez a nagyszerű anyag, amit rengeteg egyéb módon is felhasználhatsz.

A gömb tetejétől kezdtem el “szálirányban” festeni, hogy árnyalatokat hozzak létre a felületen.

A karcolást kipróbáltam egy kis felületen, hogy mennyire kell még vastagra vennem a festést. A műanyaggömbön a festék szuperül száradt és egyenes végű ecsettel nagyszerű felületet lehetett vele festeni. Körkörösen haladtam, hogy a szálirány alapján ez a mintázat jöjjön ki, majd egy éles késsel belekarcoltam a kezdeti szirmokat. Ehhez a karcoláshoz két rétegben kellett festenem, így rengeteg festékem meg is maradt egy újabb alkotáshoz.

Középen a virág közepét sárgásan festettem és száradás után már egy rétegben kapott szórógyöngyöt is.

Az első körben a sárga rész közepére kevés ragasztót tettem, így kevés gyöngy maradt rajta. Amint ez megszárad, kap még egy adag szórógyöngyöt, hogy a középrészt teljesen kitakarja, így a napfény is megcsillan rajta.

Egy éles késsel finomítottam a virágszirmok karcolásán. Felszúrtam a gömböt egy vastagabb pálcára és már mehetett is a kék gömb a nárciszok és tulipánok közé.

Mikor teljesen megszárad a ragasztó, kap az egész gömb egy lakkozást, hogy időjárás álló legyen. Ehhez én csóknaklakkot szoktam használni, mert az a leg időjárásállóbb, még bútorokon is!

Kalandra és alkotásra fel!

Ha Te is szeretnél bevásárolni a kreatív alkotáshoz, akkor ajánlom figyelmedbe a Remo-Hobby Webáruházat, ahol mindent megkapsz a decoupage-elemektől egészen a ruhagombcserég! Igazi kreatív mennyország!

Ajánlott cikkek