Dark Mode On / Off

DIY: Faládából virágkonténer

Gondoltad volna, hogy mennyire egyszerű virágládát készíteni?

Most elmondjuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók:

– Egy nagy faláda (lehet almás, zöldséges szállítóláda is, vagy bármilyen újrahasznosítandó láda megfelel a célra)

– Pár négyzetméter tófólia, vagy egy hatalmas erősebb kukás zsák

– Termőföld

– Szarvasmarhatrágya (kapható a kertészetekben)

– Egynyári vagy évelő dísznövények

Az almás ládát tisztítsd meg, ha van rajta szennyeződés, és had megszáradni. Ennél a lépésnél még akár a tetszőleges színre is festheted, de ez nem kötelező.

Vedd elő a fóliát vagy a nagy zsákot és vágd úgy el, hogy a legnagyobb felület jöjjön ki belőle. A tófóliánál nem kell vágni, a kukás zsáknak az egyik hosszú, és az egyik rövid oldalát vágd el, ha nem elég nagy a ládához. A cél az, hogy a láda minden oldalához odaérjen a zsák/fólia, hogy bele tudjuk tölteni a földet majd.

Ha beleillesztgetted a ládába a fóliát, akkor óvatosan vágj a zsák aljára, ami egyben a láda alja is – apró lyukakat. Késsel ki is lyukaszthatod, itt fog a felesleges víz eltávozni a ládából. Ha készen vagy kezd el megtölteni a termőföld és az érett szarvasmarhatrágya keverékével. Mivel a ládában egy idő után elfogy a tápanyag, így biztosíthatod a növényeid számára az utánpótlást.

Ha ezzel megvagy, és a termőföld teljesen belekerült a ládába, akkor nincs más dolgod, mint teleültetni virággal. Olyan növényeket válassz, melyeknek nincs karógyökerük, mert a “hely szűke” miatt nem lenne elég helyük fejlődni. A legjobb, ha egynyári és balkonnövényeket választasz hozzá.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×