Dark Mode On / Off

Bérgyártás kis szériában is – professzionális módon

kisszériás bérgyártás

Aki szereti a kertet rossz ember nem lehet! Tartja a mondás. De mi a helyzet azzal, aki kicsit nagyobban gondolkodik? Annak már elérhetővé vált a bérgyártás kis szériában is.

Mi kertet szerető emberek nagyon sok mindenben sokoldalúak vagyunk.

  • Lekvárokat, zöldség krémeket, szörpöket teszünk el.
  • Gyógynövényeket takarítunk be.
  • Fűszernövényeket fagyasztunk.
  • Sőt még az is előfordulhat, hogy krémet keverünk, vagy szappant főzünk.
  • A legelvetemültebbek akár még be is kapszulázzák a szárított zöldségeket, gyümölcsöket.

Egy szó, mint száz, szeretjük a természetet és szeretünk természetes módon gyógyulni, ápolni a bőrünket.

A kisszériás bérgyártáshoz használt gépek mind modern eszközök

Itt Budapesten létezik egy labor, ahol megkönnyítik a dolgunkat. A kertünkben megtermett gyógynövényekből, zöldségekből, gyógyanyagokból a megfelelő hozzáértéssel készítik el a természetes tisztálkodó szereinket, gyógynövény krémet, kapszulát, vagy akár tinktúrát.

Akár kis szériában is, tehát akár már 100 db-tól!

A laboratórium vezetője dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész, természetgyógyász, a gyógyszer formulák kiváló ismerője, aki segít az engedélyköteles termékek forgalmazásának engedélyezésében is.

Étrend kiegészítők a kertünkből

Jogi értelemben az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, ugyan úgy, mint a zöldségek, gyümölcsök, vagy akár a feldolgozott élelmiszerek (pl. burgonya, kenyér, húsok, édességek).

Formájukat tekintve úgy néznek ki, mint a gyógyszerek, tehát vizes, alkoholos, glicerines, olajos kivonatok, főzetek, forrázatok, macerátumok, oldatok, szuszpenziók, emulziók „liposzómás” készítmények, tabletták, kapszulák, porok, pelletek, granulátumok, krémek kenőcsök.

Ezeket gyógyszerformák-nak nevezzük. Gyógyszerformák tervezésével, előállításával, vizsgálatával, fejlesztésével a gyógyszer-technológia tudománya foglalkozik.

Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész, természetgyógyász

Élettani értelemben az étrendkiegészítők biológiailag aktív anyagok, az élő, egészséges és beteg szervezetre fiziológiás, vagy esetenként, farmakológiai hatást gyakorolnak!

A jogszabályok értelmében étrendkiegészítő készítményekben alkalmazhatóak bizonyos gyógynövények és különböző kivonataik. Ez utóbbi szempontból szemlélve az étrendkiegészítő készítményeket már egyáltalán nem tűnnek élelmiszereknek!

A kisszériás bérgyártás már elérhetővé vált

Étrend-kiegészítő és gyógynövény tartalmú készítményeket ma szinte mindenki gyárthat, mindenféle előképzettség nélkül! Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem veszélytelen. Mint a fentiekben szó volt róla az étrend-kiegészítőknek lehetnek fiziológiás, azaz élettani vagy akár farmakológiás (gyógyszertani) hatásuk is!

A biztonságos és megbízható étrend-kiegészítők készítéséhez szakértelem és felelősség szükséges.

Elengedhetetlen az alapanyagok, segédanyagok, hatóanyagok fizikai, kémiai, élettani, farmakológiai hatásának ismerete mellett, az emberi szervezet anatómiai, élettani, biokémia, patológiai folyamatainak ismerete is. Végül, de nem utolsó sorban ismerni kell a gyógyszerek kölcsönhatásait az étrend-kiegészítőkben használt molekulákkal.

Nem árt tudni az étrend-kiegészítőkben használt molekulák stabilitási tulajdonságait, valamint kölcsönhatásaikat más bioaktív molekulákkal, akár molekula-molekula közötti kölcsönhatásról, akár enzim vagy receptor kötési versengésről van szó.

Egy komoly eszközpark áll a gyártás mögött a precíz kivitelezéshez

Mit jelent az, hogy kisszériás étrendkiegészítő bérgyártás? Honnan határolható el egymástól a kis széria és a nagyobb széria?

A Byorigin Pharma Kft. – dr. Sárkány Ferenc vezető gyógyszerésszel – labor méretben is kifejleszti, elkészíti, a megrendelő által kért terméket, már 100-as nagyságrendtől is és természetesen igénytől függően akár 10 000-20 000 vagy 30 000-es nagyság rendben is képesek termékek előállítására és kifejlesztésére.

A gyakorlat azt mutatja, hogy nagy igény van 300-500 egység közötti sarzsok gyártására.

A kis szériás gyártásról elmondható, hogy néhány szász egységtől a néhány ezer egységig terjed. Például egy 3000-5000 egység közötti gyártási sarzs nevezhető közepes gyártási méretnek, míg 100-300-500 egység kis széria.

Jelenleg milyen típusú termékek gyártására van lehetőség a budapesti laboratórimban?

Gyakorlatilag minden gyógyszerformát tudnak gyártani: tabletta, kapszula, por, italpor, oldat emulzió, szuszpenzió, krém, kenőcs, kivonatok.

Hol található a gyártó telephely? Mik az elérhetőségek?

A telephely a volt gyógyszerkutató intézet területén van. Elérhetőség: info@drsarkany.hu, info@byorigin.eu, info@csodapatika.com

Tel.: +36 70 77 38 100

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

What Our Clients Say
66 vélemény
×