Dark Mode On / Off

Barackmániát kaptunk!

Itt a barackszezon és a kánikula. Barackfagyit készítettünk.

Ha nyár, akkor fagyi. Ha fagyi akkor tudjuk: hízlal, egészségtelen, ízfokozós, és mű. Tisztelet a kivételnek léteznek még szuper fagyizók, ahol igazi főzött fagyi van, igazi gyümölcsből, igazi tejszínnel. De mivel ebből egyre kevesebb van, és az egészségünket is szeretnénk megóvi…meg hát itt van a rengeteg őszibarack a kertben…nekiláttunk fagyit készíteni. Házi tejjel, házi joghurttal.

Összetevők:

– 1 liter natúr élőflórás joghurt

– egy kávéspohárnyi tej (házi tej lehetőleg, mert az egészséges)

– 8-12 db őszibarack (mérettől függően)

Kell még ízlés szerint cukor – mi nem raktunk bele, egyí konyhai robotgép, ami tud alaposan turmixolni, és egy jól záródó ételes doboz (IKEA), éles kés.

A barackokat megmosás után meghámozzuk – de csak a szőrös őszibarackot, a nektarint nem kell. Apró darabokra vágjuk, és a magját kiszedjük. A barack nagy részét hozzáadjuk a joghurthoz és a kis pohárnyi tejhez, majd alaposan összeturmixoljuk. Amikor habosra turmixoltuk a barackos joghurtot, akkor hozzáadjuk az apróra szeletelt barack “maradékát”, és egy jól záródó ételes dobozba – lehetőleg vízszintesen – berakjuk a fagyasztóba.

Amikor már majdnem teljesen megfagyott- kásá, akkor kivesszük és fogyasztható.

Ilyen egyszerű!

Friss mentalevelet is darálhatunk bele, vagy citromfű leveleit.

Gyakorlatilag minden friss gyümölccsel működik a recept, így bátran variáljunk kedvünkre.

Kipróbáltuk tavaly szilvával, nektarinnal, eperrel, málnával, feketeribizlivel, szőlővel is.

Ha ínyencek vagyunk darált dióval, mogyoróval is díszíthetjük, és kásás állapotában lekvárt is keverhetünk hozzá vagy csokikrémet csorgathatunk rá!

Nektek van hasonló receptetek?

Várjuk szezonális konyhánkhoz a receptötleteket az info@kertportal.hu címre!

Ajánlott cikkek