Dark Mode On / Off

A bioklimatikus pergola 5 előnye téged is meggyőz

Nyáron a terasz otthonunk egyik kedvenc zuga, ám sok mindentől függ, hogy mennyi időt tölthetünk ott. A legkézenfekvőbb tényező az időjárás: esőben, szélben kevésbé élvezhető, a hűvösebb idő bekövetkeztével pedig az őszi esték is rövidülnek a teraszon. A bioklimatikus pergola azonban mindenre ideális megoldást nyújt, ráadásul esztétikus és rendkívül praktikus is. Bemutatjuk az előnyeit!HTML másolásaSzöveg másolás

Mi az a bioklimatikus pergola?

Az árnyékolástechnika egyik legmodernebb vívmánya egészen új dimenzióba helyezi a teraszfedést. A bioklimatikus pergolák állítható tetőlamellákkal vagy tetőelemekkel rendelkeznek, amelyek segítségével szabályozható az árnyékolás és a szellőzés. Ezt azáltal érik el, hogy szabályozzák a napfény beáramlását és a hőterhelést. Például a lamellák lehetnek billenthetőek vagy elhúzhatóak, így beállítható az árnyék mértéke és megakadályozható a túlzott napsugárzás bejutása. A szerkezet beépített szenzorokkal automatikusan képes alkalmazkodni a környezeti tényezőkhöz, így neked semmi dolgod nincs, csak pihenni kedvenc teraszodon.

bioklimatikus pergola árnyékoló elemei, lamellái pillanatok alatt elfordulnak úgy, hogy a legideálisabb körülményeket tudják nyújtani: erős széllökésben, esőben bezárnak, szikrázó napsütésben megnyílnak. Automatikus mozgása mellett a pergola távirányítóval mechanikusan is irányítható, így kedved szerint magad is alakíthatod a terasz fedését.

Pergola, amire minden időben számíthatsz

Szélben. A szél ellen elsősorban a pergola automata oldalárnyékoló ZIP screenjei vagy különböző típusú üveg oldalzárások (elhúzható, lapozható üvegajtók, emelhető üvegkorlátok), valamint elhúzható tolópanelek védenek – a lamellák megfelelő zárása mellett.

Esőben. Amellett, hogy az esőzések alkalmával a pergola elemei bezárnak, a szerkezetbe rejtett csatornarendszer el is vezeti a csapadékot. Így végre nem kell azon aggódnod, hogy megáll a csapadék a teraszon, amivel nem csak kényelmetlenséget okoz, de hosszú távon akár a burkolatot is károsíthatja.

Napsütésben. Teraszunk legnagyobb élvezeti értéke napsütéses időben érezhető, ám a vakító fények és a tűző forróság zavaró lehet. Szerencsére a bioklimatikus pergola remek árnyékoló is, elhúzva garantáltan kellemes fényviszonyokat biztosít.

Modern stílus, esztétikus megjelenés

A terasz árnyékolásáról sokaknak a hagyományos, elsősorban fából készült, lugasok kialakítására alkalmas pergolák jutnak eszébe, ám a bioklimatikus pergola épp annyira lesz otthonod dísze, mint praktikus eleme. Letisztult, modern teraszokra elsőrangú megoldás, amivel csak még komfortosabbá varázsolhatod teraszod.

Kialakítás tekintetében ráadásul többféle megoldás közül választhatsz, hogy tökéletesen otthonod stílusához tudd igazítani: minimalista, klasszikus, lekerekített szerkezettel egyaránt találsz bioklimatikus pergolát. A kialakított szerkezetet LED-lámpákkal, vagy akár kaspóban kihelyezett növényekkel teheted még különlegesebbé.

Képek forrása: canva.com / Szponzorált tartalom

Ajánlott cikkek