Dark Mode On / Off

3 szuper karácsonyi dísznövény

karácsonyi dísznövény

Három olyan karácsonyi dísznövény a szereplője a cikknek, amit bátran ajándékozhatsz is hobbikertész szerettednek! Szebb lesz tőle az otthona is!

Alig pár nap van karácsonyig, elkezdtük mi is kicsinosítani a házat, lakást, irodát. De mivel praktikussági okokból nem lóghat mindenhol üveggömb és angyalka, így inkább téli és ünnepi hangulatú növényekkel dekorálunk idén, mégis csak a természetesség jegyében.

Az örök kedvenc: mikulásvirág

Ki ne kapott volna már élete során legalább egyszer mikulásvirágot? De kezeket fel, akinek meg is maradt?

A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) egy viszonylag kényes növény. A feénymennyiségtől függ, hogy mennyire pirosodik be, vagy épp zöldül vissza. Megfelelő tartási körülmények között igen nagyra – akár 3-4 méteresre is megnőhet. De persze erre a hazai klímánkon és a lakásokban vajmi kevés esélyünk van. Ha Neked rejtőzik egy ilyen csodaszép példány a szobában, fotózd le és küld be nekünk, gyönyörködhessünk benne!

Vörös, hússzín és hófehér: a mikulásvirág színei

Mindig egészséges növény vegyünk, melynek a levelei élénk zöldek. Az olyan leakciózott példányok, ahol a levelek lehullottak, a talaja penészes vagy más kórság látható rajta, már nem érdemes megvenni, mert egyszerűbb hobbikertészek nem fognak tudni bánni vele, ajándékba véve sem szerencsés ezért. Általában az ilyen folyamat visszafordíthatatlan.

A mikulásvirág nem szereti a huzatot és a túl meleget sem (20-22 fok felett), illetve a túlöntözésre is érzékeny. 15-18 fokon érzi magát jól és igen fényigényes. Erre érdemes már a választáskor is odafigyelni.

Pozsgás levél rengeteg virággal: a korallvirág

A korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) a másik olyan kedvenc, mely akár ajándékba, akár csak úgy, igen kedvelt a hobbikertészek köreien. Viszonylag igénytelennek tartják, viszont érdemes tudni róla, hogy pozsgás levelei miatt a túlöntözésre érzékeny. Fényigényes, ezért virágot főleg ablakhoz közel fog hozni.

Korallvirág (Fotó)

A fehértől egészen a mélyvörösig rengeteg pompás színben kapható

Elvirágzás után könnyen újravirágoztatható, hiszen a téli időszakban nagyjából a 12 órás sötét adott is számára. Nyáron félárnyékban akár a kertbe is kitehető, de a tűző naphoz szoktassuk hozzá.

Kövirózsa: adventi koszorúk kedvence lett

Természetes adventi koszorúkhoz és asztaldíszekhez kiváló választás, ha kövirózsával dekorálunk. Nem csak természetes, de a szemnek is kellemes látványt nyújt a rengeteg csillogó dekoranyag között. Virágtálakat is készíthetünk belőle fehér kavicsokkal és gömbökkel, így nem kell a növényt “megölni”, elég csak cserépbe ültetve bevinni a lakásba. Így mérsékelt öntözést igényel és kora tavasszal visszaültethető a kertbe.

Borítókép

CSATLAKOZZ FACEBOOK OLDALUNKHOZ!

Ajánlott cikkek