Dark Mode On / Off

Zöldtető alatt

Kerti pihenő zöldtetővel kombinálva. Ebben a hőségben mi mást kívánhatnánk még?

A nyári kánikulában vágyunk az árnyékba, hűs limonádéval a kezünkben. Erre ad megoldást ez az ötletes zöldtetővel kombinált pihenősarok.

Kézügyesség és némi gyakorlat kell a megépítéséhez, vagy rábízhatjuk egy ügyeskezű szakemberre is a megépítését.

A koncepció lényege, hogy az árnyék mellett hűsít is a növényzettel fedett árnyékoló. A fűnyírást nyilván nem említjük, mert célszerű a fűnyírás helyett olyan fűfélékkel beültetni, amit nem kell nyírni. Vagy ha bevállalósak vagyunk, akkor a sima gyepkeverék is megteszi, de akkor nyírnunk is kell.

Az oldalfal növénykazettáiba sziklakerti évelőket ültessünk, hogy minél kevesebbet kelljen öntözni. Jó szolgálatot tesznek a pozsgás növények.

A tető maximum magasságánál kalkuláljuk bele, hogy állva elférjünk alatta, és célszerű egy négyszermélyes asztalt székekkel bekalkulálni az építménybe. A világítást lampionnal vagy napkollektoros megoldással is kivitelezhetjük, kinek mi tetszik jobban. A nyílt lánggal égő verzióktól tartózkodjunk, hiszen fából készült éptményről beszélünk. Erre már korábbi cikkeinkben adtunk is pár kreatív ötletet.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.