Dark Mode On / Off

Takarékosabb vásárlás a mindennapokban

Vásárlási tipp

Újabb takarékossági tippek érkeznek tőlünk, most vásárlás, bevásárlás témakörben. Mert ugye nem árt egy kicsit spórolni, így most a takarékosabb vásárlás tippek jönnek!

A takarékosabb vásárlás nem ördögtől való, sőt, viszonylag egyszerűen kivitelezhető, mégis sokan azt gondolják, hogy akkor meg kell vonniuk maguktól valamit. Az impulzív vásárlást takarítja ki elsősorban, ha a lenti tippeket megfogadod.

Így vásárolj okosan, és spórolj vele jelentős összegeket!

Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás. A mai elszabadult árakat látva, pontosan így van. Érdemes már a bevásárlásnál kezdeni és alaposan megnézni, mi kerül a kosaradba és mennyi belőle, ha spórolni szeretnél!

Spórolj már a bevásárlás alkalmával!

– Soha ne menj éhesen bevásárolni! Éhesen szinte biztos, hogy bekerül a kosaradba olyan nassolnivaló is, aminek az árát megspórolhattad volna egyébként. Vásárlás előtt egyél, hidd el, jobban jársz.

–  Érkezz bevásárló listával! Az ember hajlamosabb elcsábulni olyan dolgoknak, melyekre nincs is feltétlen szüksége. Ezt az üzletek okosan ki is használják. A fő útvonalon helyezik el, szemmagasságban, sőt a kasszánál is az édességeket, a drágább termékeket, hogy feltétlenül szem előtt legyenek és vásárlásra csábítsanak. Ha listával érkezel, és attól nem térsz el, akkor kevesebb az esély arra, hogy más is a kosaradban landoljon.

Hányan dobjuk ki az élelmiszereket azért, mert megromlanak?

– Csak annyit vegyél a friss árukból, amennyire feltétlen szükséged van belőlük. Figyeld a szavatossági idejük, a frissességük és azonnal használd fel őket. Különben kidobásra vannak ítélve, ami nagy pazarlás. Tudtad, hogy évente több tonna élelmiszer végzi a szemétben?

– A maradékmentés most nagy divat lett szerencsére. A megmaradt ételekből lehet valami teljesen más, új ételt készíteni, hogy ne kerüljön kidobásra. A pörköltmaradékból, ami még jó, lehet gulyásleves vagy bableves alap. A megmaradt húsból lehet pita töltelék, a megmaradt burgonyából krumplistészta vagy pogácsa.

– Figyeld mindig az akciókat. Olykor ezreket lehet spórolni már azzal is, ha az akciós termékeket választod. Üzlet és üzlet között is hatalmas árkülönbségek vannak. Ha nem feltétlenül szükséges otthon egy termék, akkor várd meg, hogy akciós legyen.

– Zöldség, gyümölcs vásárlásnál a szezonális termékeket keresd. A szezonális és nem külföldről utaztatott, primőr mindig kedvezőbb árban van. Még egy tipp, piacon, közvetlen a kistermelőtől veszed meg a tojást, a tejet, a gyümölcsöket, zöldségeket, akkor még olcsóbb.

– Ha előre megtervezed a főétkezéseket, akkor ahhoz tudod a bevásárló listát igazítani és biztos, hogy nem kerül többe a vásárlás, mint kellene.

– Szabj meg egy keretet, mennyit szeretnél naponta költeni, és ha nem feltétlenül muszáj, ne térj el tőle. Így biztos, hogy nem futsz ki az étkezésre szánt keretösszegből.

– A legtöbb dolognak van egészségesebb, de olcsóbb alternatívája. Például tejföl helyett kefir, és így tovább. Ha erre odafigyelsz, sokat spórolhatsz.

– A friss alapanyagok, fűszerek mindig olcsóbbak és jóval egészségesebbek is, mint a tartósított, készételek, zacskós porok. Bár utóbbival az ételek hamarabb elkészülnek, az biztos. De érdemes a főzésre időt szánni.

– Vigyél magaddal táskát, kosarat, hogy az eldobható zacskókat is megúszd!

A legtöbbször a takarékosabb vásárlás problémáját pikkpakk megoldhatod, ha követed a fenti utasításokat, mert mind egyszerű és betartható.

Ha nem olvastad még az előző, spórolási tippekkel foglalkozó cikkünk, most megteheted ITT.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

What Our Clients Say
66 vélemény
×