Dark Mode On / Off

Minimál dizájn a kertben

minimál

A minimál dizájn a kertben egy nagyon keresett stílus.

A színvilág legyen zöld vagy ezüstös. A lényeg, hogy minél kevesebb színt és formát használjunk. A vékony szálú fűfélék, liliomok, sások például tökéletesek a minimalista design kialakítására, csak ne keverjük őket. Elég egy fajt vagy fajtát kiválasztani és abból ültessük tele az ágyásokat. Ha alacsonyabb ágyásokat szeretne, akkor az árnyékliliom (Hosta változatok) is jó választás.

Bútorok terén is az egyszerűségre törekedjünk. A szálas növényekkel és a lécekből kialakított kerti bútorokkal harmonikus összhangot teremthetünk. Ezüstszínű növények mellé a fémes fényű bútorok illenek. A minimalista stílus manapság nagyon kedvelt, de ez nem azt jelenti, hogy egyszerű kivitelezni, mivel nem illik minden környezetbe. A letisztult formavilágú kert hasonlóan letisztult épülettel együtt (egyszerű formavilág, visszafogott szín) mutatja azt a képet, amit szeretnénk. Ha a lakóház „kilóg” a kertből, az rögtön megtöri az összhangot, és felborul a látvány is.

Fák tekintetében is törekedjünk az egyszerűségre. A dió ezüstös kérgével és élénkzöld leveleivel beleillik a környezetbe. A virágos som méretes cserjéje is kiváló térelem lehet ide.

Borítókép: pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×