Dark Mode On / Off

Kézműves ékszerek karácsonyra? Miért is ne?

Ha mindenáron ékszert vennék valakinek most idén karácsonyra, akkor érdemes ezeket a gyártókat is megnézned, akiket most bemutatunk pár sorban. Kézműves ékszerek hazai vállalkozóktól, ráadásul van, ahol a zerowaste szemlélet is fontos!

Nem tagadjuk, hogy nekünk nőként fontos, hogy szép ékszereink is legyenek. De amikor ékszereket választunk, akkor az is fontos szempont, hogy kézműves ékszereket karácsonyra kizárólag hazai tervezőktől, készítőktől vegyünk. Ha ráadásul a #zerowaste szemlélet is bennük van, akkor még szívesebben nyomunk rá a kosár gomba! Mutatjuk a mi kedvenceinket!

Kézzel festett faékszerek

Mert fából készül, mert kézzel festett és mert magyar készítője van: ez a Babooékszer. Andrea különleges alkotásai rögtön elvarázsolnak és a természetességet is sugallják!

Még a motívumok is imádnivalóak!

BiriMagdi kollekció a zerowaste szellemében

Kézzel készült egyedi ékszerek, akár személyre szabva, origami és egyedi tervezett zsinór technikával. Zerowaste koncepció. Kézzel készülnek a tervezéstől a kivitelezésig, újrahasznosított ill. szabászati textil és bőrmaradékokból, színtipusokhoz illeszkedve.

Színtípusod szerint is választhatsz hozzád illőt

Hagyományos mesterség – ötvösmunka, vagyis Mithrillion Műhely

Valami ősi erőt képvisel az ötvös mesterség már önmagában is. A régi, hagyományos mesterségek után kutató sorozatunkban is írunk az ötvösökről. Marietta munkái különlegesek és egyediek, nem véletlen szeretjük mi is annyira magunkon viselni is.

Hiszek az Egyediben, életben tartom a Hagyományt és teret engedek a Fantáziának! – Ötvös ezüst és arany ékszerek a Mithrillion Műhely -től!

– írja Marietta munkájáról.

Törött üvegekből nyakék?

Egyedi, kézzel vágott és csiszolt üvegékszer, az Üveg-Fény Műhelyben. Egyedi, elegáns, és színes. Anita szereti hallani, ahogy végigfut a vágás mentén az üveg, alkot, tervez és hagyja, hogy az üveg maga változzon azzá, ami a végén nyakékké formálódik. A #zerowaste vonalán pedig szinte vadássza a szebbnél-szebb, másoknak már feleslegessé vált üveget, hogy abból aszimmetrikus fülbevalókat készítsen.

Jöhet még ötlet? Ugye mennyire szépek mind? Mi őszintén szólva nem tudunk választani, lehet mindegyikből veszünk valakinek, aztán a végén megtartjuk őket magunknak!

Konyssa – kifinomult elegancia

Konyssa: Elegancia, kifinomultság, érzékiség: “Munkáimban a hagyományos ötvös-zománc technikák megőrzésére törekszem, és igyekszem a modern formavilágba beillő tárgyakat készíteni. A páva szettemet ajánlom azoknak, akik megújulásra vágynak. Azoknak, akik szeretnék megmutatni, hogy valójában erejük, merészségük – ahogyan a páváé – nem marad el szépségüktől, és megbirkóznak a rájuk leselkedő veszélyekkel.”

És a végére egy következő #zerowaste koncepciót is hozunk, hogy ne legyen ebből sem hiányérzetetek és még nehezebb legyen választani.

JuccWork fenntartható ékszerek

Természetes, fenntartó ékszerek, kiegészítők stílusos, színes egyéniségeknek vagyis bemutatkozik a JuccWork fonal és textil ékszer, kiegészítő.

Tanácstalan voltál eddig, hogy vannak-e kézműves ékszerek karácsonyra? Most már biztosan nem maradsz ötletek nélkül, mert elhoztuk a mi kedvenceinket és inkább a bőség zavarában leszel.

Hasonló érdekes tartalomra vágysz? Iratkozz fel YOUTUBE csatornánkra vagy kövess minket a FacebookonInstagramon is!

A tavalyi összeállításunk itt olvashatod!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×