Dark Mode On / Off

Kacskaringó – térnövelési trükkök

térnövelés

A keskeny, kis alapterületű kertben az optikai térnövelésre alkalmas megoldás, ha íveket, kacskaringós utakat tervezünk.

Határozott vonallal válasszuk le a járófelületet – itt gyepsávot – a virágágyásoktól, így még karakteresebb ívet kapunk. Az ágyásokat szórjuk be fenyőkéreggel, hogy minél kevesebbet kelljen gyomlálni. Az út mentén ültessük a növényeket az íves járófelülettel párhuzamosan, szintén ívesen.

Előre kerüljenek az alacsony habitusú, hátrébb a magasabb növésű növények. Nagyobb kövekkel díszítsük az évelőágyást. Ha azt szeretnénk, hogy már kora tavasszal színpompás kertünk legyen, rejtsünk a talajba virághagymákat: tulipánt, nárciszt, krókuszt, törpe íriszt. A levéldísznövények közül a legkedveltebbek az árnyékliliomok és a bőrlevél.  A minirózsákat se felejtsük el, hiszen kis kertekbe sokkal praktikusabb, mint a nagytermetű parkrózsák és futórózsák. A levendula, rozmaring szintén jó választás, mert formás bokorrá nevelhetők.

Ajánlott cikkek

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.