Dark Mode On / Off

Gyerekbarát kert: kertészkedjünk együtt

gyerekbarát

Sokan gondolják, hogy a kertészkedés nyűg, egy magányos feladat, és azért hanyagolják el a kert ápolását, mert jó kifogást jelent a család, hogy nincs időnk rá.

Jó hír

A gyerekek nagyon szeretnek hasznos dolgokat csinálni, így őket is bevehetjük a kertészkedésbe, nagy örömmel fogják végezni (többnyire). Persze nem a nehéz fizikai munkát kell nekik odaadni, de a gyomlálás a zöldségeskertben, a locsolás és a söprögetés nekik is játékos feladat, ráadásul megtanítjuk őket, hogyan tartsák rendbe környezetüket

Tubarózsa (Polianthes tuberosa) virághagyma

A gyermekek játékos bevonása

Nagyon jó módja a környezettudatos nevelésnek, ha bevonjuk a gyermeket segíteni, mely sajnos manapság az iskolai oktatásnak nem része. Sokszor még környezetórán is csak a tankönyvet bújják a gyermekek és kevés valóságot látnak. Nem ismerik fel a különböző rovarokat, melyek körbeveszik őket és a zöldségeket is csak a zöldségespultban látnak.

Ismertessük meg a gyermekekkel, melyek azok a zöldségek, gyümölcsök, melyek otthon az asztalra kerülnek.

Ha nincs kertünk, csak egy kis erkély, ez sem jelenthet problémát! A legkisebb erkélyen is kis kreativitással sokféle növény megterem. Igazi “balkon-Paradicsom” hozható létre!  Hajtassunk búzafüvet, csíráztassunk babot, borsót! Tegyünk egy cserépbe hagymát, snidlinget, krumplit, és nézzük meg, napról-napra, hogyan fejlődnek a kis növények!

Borítókép: unsplash

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
44 vélemény
×