Dark Mode On / Off

Ezt ki kell próbálnod!

Konzerváld az őszt és őrizd meg szépségéet ezzel a trükkel!

Facebook oldalunkon felmerült kérdés volt, hogyan lehet megőrizni egy nagy őszi falevél szépségét anélkül, hogy eltörjön, porosodjon.

Ezzel a módszerrel Te is könnyedén konzerválhatod a kedvenc őszi faleveleidet, és megőrizheted szépségüket, hogy később dekorációs célra felhasználhasd.

Mi kell hozzá?

1 üveg lenolajkence

1 közepes ecset

őszi falevelek

Az őszi falevelekről mindig a romantika jut eszünkbe és tarka színeivel ugyan az elmúlást is jelzik, mégis szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

A faleveleket érdemes konzerválni lenolajkencével, hiszen így mind színüket, mind tartásukat megőrizheted.

A kiszáradt, ép faleveleket fektesd egy sima felületre, majd kend át egy réteg lenolajkencével. Majd fordítsd meg, és a másik oldalán is ismételd meg. Várj egy kicsit, míg megszárad. Mindezt egészen addig folytasd, ameddig szívja befelé a lenolajat.

A levél akkor lesz készen, ha annyira megpuhul, hogy újra hajlékony nem lesz. A felületes bőrös állagú, vagyis enyhén bársonyosan fényes, de nem ragad, viszonylag rugalmas.

Így bátran be is keretezheted, vagy vázába teheted, hiszen már nem fog törni és fakulni. A lenolajkencétől a színe is mélyül, és egy kellemes, bársonyos színt kölcsönöz neki.

Virágkötők előszeretettel használják, hiszenm az őszi koszorúkba, kopogtatókba nagyszerűen fel lehet használni így őket.

Ajánlott cikkek