Dark Mode On / Off

DIY: Régi kosárból virágtartó

Egy kis ötlet, hogyan készíthetsz egyszerűen és olcsón virágtartót egy régi kosárból.

Szeretjük az ötletes és kreatív dolgokat, és mindig keressük is, miből mit lehetne alkotni. A hétvégén a padláson jártam – igen tudom, tériszony, pókok, stb…de egy öreg padlás mindig kincseket rejt. Így találtam ezt a régi, alulról-belülről eléggé kopott kosarat. Megmentettem és újjászületett.

Nézzük sorra mi kell hozzá, ami szerintem minden háztartásban akad!

Hozzávalók:

1 régi kosár (mérete mindegy)

1 nagy kukászsák

1 tűzőgép

1 csomag virágföld

növények tetszés szerint

kesztyű (ha nem szeretsz kézzel dolgozni)

A földet előre összekevertem egy szaporítóládában, komposztból és tőzeges virágföldből és kis homokot is raktam bele, mert nekem kövirózsák és más szukkulensek kerülnek bele.

A kukászsákot illeszd bele a kosárba úgy, hogy teljesen végig kibélelje. A peremtől érdemes két centivel lejjebb rögzítened, mert így akkor nem fog kilátszani a végén.

A tűzőgépből praktikusan olyat használj, ami szétnyitható teljesen, mert úgy fogod tudni a kosár falához tűzni a kapoccsal a zsákot.

A kukászsák célszerűen minél vastagabb, annál jobb. A tűzés nagyon egyszerű, arra kell csak figyelj, hogy a kosár aljáig leérjen a zsák, mert különben leszakad a földtől, amikor elkezded belelapátolni.

Praktikusan a széthajtható tűzőgép a megfelelő, mert könnyű lesz vele dolgoznod.

Hagyj egy kis peremet a zsák felett, hogy földdel könnyebben be lehessen takarni. Takarásra használhatsz mulcsot is!

A növényeket érdemes középre ültetned, hogy legyen helyük terjeszkedni. 

Elsősorban az ilyen összeültetésekben a pozsgások fognak jól mutatni és fontos az is, hogy jól érezzék magukat. Mivel öntözni csak gyéren lehet a pangó víz miatt, így ezen növényeknek a vízigénye is ideális.

A kilógó talajt takarhatod fenyőkéreggel, mulccsal, vagy bármilyen szizál jellegű anyaggal, dekorszalmával is. A lényeg, hogy időjárásálló legyen.

TIPP: a kosarat le is festheted kedved szerint, de mindenképp időjárásálló festékkel dolgozz. Ültetés előtt célszerű festeni és meg kell várni, míg megszárad teljesen a kosár.

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény