Dark Mode On / Off

A nyúl nem játék – a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet az Állatkert

húsvéti nyúl

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen a húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert.


Magyarországon sok családban generációk óta él az a szokás, hogy húsvétkor nyulat vásárolnak a gyerekek kedvéért. Ilyenkor előfordul, hogy a nyúltartásba a húsvét apropóján, hirtelen támadt lelkesedésből fognak bele, azonban jellemző, hogy a buzgalom egy idő után alábbhagy, és hamar kérdésessé válik az állat további sorsa – olvasható a közleményben.
Mint írják, fontos, hogy aki nyulat vagy más társállatot szeretne tartani, előbb gondolja át, tud-e hosszabb távon is felelősséggel gondoskodni róla – egy nyúl ugyanis akár tíz évig is élhet. A mérlegelés része kell, hogy legyen az állat életével, igényeivel kapcsolatos alapos előzetes tájékozódás, ismeretszerzés is. A nyúltartáshoz kapcsolódó bővebb információk a www.zoobudapest.com weboldalon érhetők el.


Emellett a városligeti intézmény évtizedek óta alternatív lehetőségként nyuszisimogatót nyit, amely az Állatkert egyik hagyományos húsvéti programja, és amely idén nagypéntektől húsvét hétfőig várja majd a gyerekeket. De lehetőség nyílik az Állatkerti Alapítványnál a kertben bemutatott üregi nyulak jelképes örökbe fogadására is.

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×