Dark Mode On / Off

A kopaszodás csak a férfiakat érinti?

kopaszodás

A 30 év fölötti férfiak körében jól ismert probléma a kopaszodás. Sőt, van, akit már korábban is érint ez a téma. A nők esetében azonban jóval kevesebb szó esik erről, pedig előfordul, hogy a hölgyek haja is komoly mértékben hullani kezd, akár annyira, hogy kopasz foltok keletkeznek a fej bizonyos részein. Ilyenkor pedig érthető módon mindent igyekeznek megtenni az érintettek annak érdekében, hogy visszafordítsák, de minimum leállítsák a folyamatot. Vajon van valódi segítség?

Amikor az ember életében megjelenik a fokozott hajhullás problémaköre, először mindig a különböző hajnövesztő készítményekkel próbálkozik. Szerencsés esetben ez elég is ahhoz, hogy megállítsa a hajszálak elvesztését, de ez nagymértékben függ attól is, hogy mi a pontos probléma, mi okozza a hajhullást, mint tünetet.

Valóban hatásosak lehetnek a hajnövesztők a női hajhullásnál?

A nők haja legtöbb esetben hormonális eredetű problémák miatt hullik, így evidens, hogy először a hormonrendszert kell rendbe tenni, hiszen az a kiváltó ok. A hatékony hajnövesztő készítmények ugyanakkor sokat segíthetnek abban, hogy mielőbb rendeződjön a helyzet. Bár az okot ettől még kezelni kell, gyorsabban tűnnek el a kopasz foltok, gyorsabban sűrűsödik a hajzat, ha a megfelelő szert használjuk rá. A hölgyek így rövid időn belül nyerhetik vissza a hajkoronájukat – és vele együtt az önbizalmukat is.

Persze sajnos létezik olyan jelenség is, amikor a hajvesztés nem visszafordítható akkor sem, ha a háttérben húzódó betegséget megszüntetjük. Ebben az esetben a hajbeültetés jelenthet megoldást, de addig is, a megfelelő frizura megválasztása is sokat segíthet abban, hogy az érintettek jobban érezzék magukat a bőrükben.

Fontos tudni, hogy a hajbeültetés nem azonnal látható eredményt hoz. Legtöbb esetben 6-12 hónap is eltelik, mire végre elérjük a kívánt hatást. Megéri ugyanakkor türelmesnek lenni, hiszen ekkorra már valóban a saját hajunk fog nőni a problémás területen, így végleg megszűnnek a kopasz foltok. Általában az enyhébb, kevésbé invazív megoldásokkal szokás kezelni a problémamegoldást, és ha ezek nem elég hatékonyak, akkor lépünk egy lépcsővel feljebb.

Fotó: Nina Buday / Shutterstock.com

#szponzorálttartalom

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

What Our Clients Say
44 vélemény
×