Dark Mode On / Off

Panelban kertészkedés: Olvasói élmény

panelban kertészkedés és hidrokultúra

Kis lakások sok növénnyel – Egy Olvasónk élményei, avagy hogyan kertészkedj panellakásban úgy hogy örömet okozzon. Olvasói élménybeszámoló következik a panelban kertészkedés témában.

34 m2-es lakásban is lehet kertészkedni

34 m2-en nem igen van helyem átültetgetni, ami ilyenkor aktuális lenne ősszel, főleg itt fent a 6.emeleten.

Aztán probléma volt, hogy vannak kényesebb növényeim is pl. Calatea, páfrányfélék. És itt nem lehet szabályozni a hőmérsékletet.

Átalakítottam a lakáskertészetem

2 éve gondoltam egyet és lemostam a növényeim gyökeréről alaposan a földet és ugyanabba a műanyag cserépbe,de agyaggranulátumba ültettem még a karácsonykaktuszt is. Bármilyen kaspó megfelel, amibe így a növény kényelmesen belefér és ellenőrizhető, hogy kb. mindig a cserép negyede vízben álljon. Havonta egyszer Wuxalt is teszek az öntözővízhez, de keveset. (1 literhez 1 ek. mennyiség elegendő – szerk.)

Egy évvel később csoda történt

A két év tapasztalata csodálatos! Nem barnulnak a levélvégek, nem volt atkám se és minden növényem lubickol a boldogságtól! Mindenkinek ajánlom ezt a módszert, ahol száraz a levegő és ettől szenvednek növényei.

Ajánló a szerkesztőtől:

A tápanyagok utánpótlása mindig nagyon fontos, akár panellakásban kertészkedünk, akár a kertben. Az aquaponia és hidrokultúrás megoldások is rendkívül jó hatással tudnak lenni egyes növényekre, bár mindent nem lehet így tartani. A poszgások is tipikusan ilyenek, hogy nem szerencsés hidrokultúrába tartani őket. De a pálmafélék, páfrányok, fikuszok, sok levéldísznövény rendkívül szépen tud fejlődni így.

Ha a tápanyag-utánpótlás érdekel, akkor egy korábbi cikkünkben olvashatsz a legalapvetőbb tudnivalókról, az EC és a pH-méréséről is.

HASZNOS TARTALMAKÉRT IRATKOZZ FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Borítókép

Ajánlott cikkek