Dark Mode On / Off

WPC burkolat: A trópusok hangulata otthonában

exoticwood

A WPC burkolatok divatját éljük jelenleg is, bár még nem annyira elterjedt, mint amennyire lehetne. Egyre több kertépítő is ezt az burkolatanyagot választja, így nézzük is meg, mi az a WPC burkolat.

Az Exotic Wood kft talán az egyik legnevesebb trópusi faanyaggal foglalkozó cég hazánkban. Őket kérdeztük az idei trendről, a legkeresettebb fafajokról.

A jelszavuk: Trópusok hangulata otthonába…” Honnan származnak az Önök által forgalmazott termékek?

Termékeinket a világ legkülönlegesebb országaiból válogattuk össze, Brazíliából, Kínából, Indonéziából és Nyugat-Európa erdeiből származnak a faanyagok.

Mit jelent a WPC burkolat?

A WPC egy ötvözet, ha szabad így fogalmazni a szakmai körökben. Alapanyaga fa és műanyag. Tehát 60%-ban farost – bambuszrost – és 40%-ban műanyag. A WPC burkolat ezáltal felületkezelést nem igényel, ellentétben a trópusi burkolatoknál. Lerakása is rendkívül egyszerű, a Construma kiállítás Otthon Designrészén meg is tekinthetik a látogatók, mivel idén is kiállítunk a Kertportál-LuiSpirit standon. A WPC-t rendszerben értékesítjük, tehát egybe adjuk a teraszburkolatot, párnafát, klippet és a csavarokat.

Milyen fafajtákkal foglalkoznak, és melyik típus a legkeresettebb jelenleg?

nehéz fel is sorolni, hogy mennyi féle fafajjal dolgozunk. Kínálatunkban szerepel keruing, kempas, jatoba, teak, palisander, merbau, bambusz, tatajuba, ipe, wenge, és iroko is. Ezekből a fajokból a legkeresettebbek a keruing, a kempas, a jatoba, a teak és nem utolsó sorban a Merbau.

Idén is kint lesznek a kiállításon, ahogy évek óta. Mit várnak az idei évtől?

Egyenlőre két helyen leszünk megtalálhatóak a kiállításon, és természetesen a célunk a piaci növekedés. Olyan vásárlóközönséget szeretnénk felkutatni, akikhez eddig nem juthattunk el.

Miért érdemes a falburkolatot is fával megoldani?

A válasz nagyon egyszerű és talán rövid is: Esztétikusabb, szebb, exkluzívabb és természetesebb hatású.

Hogyan látja a piac alakulását a jövőben az Önök területén?

Abszolút növekedésre számítunk, ezt mutatják az eddigi statisztikák. Évről évre egyre nagyobb az igény az általunk forgalmazott burkolatok iránt.

Borítókép: Exotic Wood Kft.

Ajánlott cikkek