Dark Mode On / Off

Ezt ki kell próbálnod!

Konzerváld az őszt és őrizd meg szépségéet ezzel a trükkel!

Facebook oldalunkon felmerült kérdés volt, hogyan lehet megőrizni egy nagy őszi falevél szépségét anélkül, hogy eltörjön, porosodjon.

Ezzel a módszerrel Te is könnyedén konzerválhatod a kedvenc őszi faleveleidet, és megőrizheted szépségüket, hogy később dekorációs célra felhasználhasd.

Mi kell hozzá?

1 üveg lenolajkence

1 közepes ecset

őszi falevelek

Az őszi falevelekről mindig a romantika jut eszünkbe és tarka színeivel ugyan az elmúlást is jelzik, mégis szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

A faleveleket érdemes konzerválni lenolajkencével, hiszen így mind színüket, mind tartásukat megőrizheted.

A kiszáradt, ép faleveleket fektesd egy sima felületre, majd kend át egy réteg lenolajkencével. Majd fordítsd meg, és a másik oldalán is ismételd meg. Várj egy kicsit, míg megszárad. Mindezt egészen addig folytasd, ameddig szívja befelé a lenolajat.

A levél akkor lesz készen, ha annyira megpuhul, hogy újra hajlékony nem lesz. A felületes bőrös állagú, vagyis enyhén bársonyosan fényes, de nem ragad, viszonylag rugalmas.

Így bátran be is keretezheted, vagy vázába teheted, hiszen már nem fog törni és fakulni. A lenolajkencétől a színe is mélyül, és egy kellemes, bársonyos színt kölcsönöz neki.

Virágkötők előszeretettel használják, hiszenm az őszi koszorúkba, kopogtatókba nagyszerűen fel lehet használni így őket.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény