Dark Mode On / Off

3 csodálatos évelő, mely augusztusban virágzik

(Fotó: Pexels)

Az őszirózsák (Aster sp.) az egyik legkedveltebb évelők már hosszú-hosszú évek óta. A tűző napot is jól bírják, de árnyékos, félárnyékos helyen is nevelhetők. Kedvencünk az Aster tongolensis, mely kb. 30 cm magasságig nő, így az évelőágyások közepére érdemes ültetni.

Másik nagy kedvencünk az Echinacea vagyis a bíbor kasvirág, mely egész nyáron át virágzik, magjait megszedve tavasszal vetve könnyen újabb töveket ültethetünk belőle a kertbe.

Bíbor kasvirág (Fotó: Pexels)

Az Echinacea legismertebb előfordulási “helye” az immunerősítő cseppekben van, itt találkoznak a laikusok a legtöbbet vele. Mivel házikertben igen könnyen nevelhető, így érdemes beszerezni pár tövet belőle vagy a vetőmagot, hogy saját növényeink legyenek belőle. A méhek és a pillangók is imádják!

Kokárdavirág (Fotó: Wiki)

A kokárdavirág is nyílik már egészen júliustól, mégis ebben az időszakban a legszebb, ahogy ontja magából a virágokat. A Gaillardia pulcherrima és fajtái többféle sziromformában és színben érhetőek el, érdemes belőlük többfélét összegyűjteni.

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×