Dark Mode On / Off

Ilyen elemei vannak a vidéki kert stílusnak

vidék

Előkerülnek a klasszikus kerti eszközök: talicska, szekér, klasszikus kút, vasvilla és hintaágy. A vidéki kert tervezésekor hanyagoljuk a túl szabályos elemeket: mint például a túl szögletes ágyásszegélyek, formafák.

Vidéki hangulatot adó kerti növények: kék nefelejcs, katángkóró, bogáncs, rozmaring, macskagyökér, muskátli, rózsa, porcsinrózsa, viola, verbéna és viola. Fák és cserjék tekintetében: gyöngyvessző, kínai lonc, fagyal, bangita, nyáriorgona, orgona, cserszömörce, nyírfa, korai juhar és az arizonai ciprus és tuják.

A vidékies kert sarkába elfér egy igazi fészer: fából készült szerszámoskamra, telis tele hasznos eszközzel. Nincs kert egy éles metszőolló, gereblye, ásó, kapa, lombseprű, vasvilla, fűnyíró, kesztyű, kis vödör, permetező nélkül.

Cél a színek kavalkádja. A kesze-kusza hajtásoktól a talaj szinte nem is látszik, de ez nem baj, sőt! A falusi kertekben mindent a természet ural, és csak annyira kell „gazolni”, hogy ne rontsa el az összhatást és ne keltsen a kert ápolatlan hatást. Minél több tarka virágot ültetünk, annál szebb lesz a végeredmény. Játszunk a gyógynövények adta lehetőséggel is, mert számtalan fontos fűszer- és aromanövény megtermelhető házilag is!

Borítókép: pexels

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×