Dark Mode On / Off

Újévi fogadalom: így dolgozom le az ünnepi töltött káposztát

újévi fogadalom

Még az ünnepek alatt készült ez a bejegyzésünk, de a kerti teendők mellett nem volt időnk feltölteni nektek, így az újévi fogadalom listába is beleillik. Te mit fogadtál meg, ahogy eldördültek az újévi tűzijátékok?

Azt gondolom, igen nehéz időszak áll mindenki mögött, így aligha hiszem, hogy nem volt más az idei évforduló. Újévi fogadalom-sokaság hagyta el mindenki száját, hátha most idén más lesz.

Klasszikus Újévi Fogadalmak

Szerintem nem is kell sokat gondolkodni a nagy klasszikusokon: Idén lefogyok, többet fogok sportolni és odafigyelek az egészségemre. Többet leszek a családommal, jobban dolgozom, belehúzok az önmegvalósításba, idén megváltom a világot…. és még a lista is igen hosszú.

De akkor miért is nem tartjuk be?

Mert alapvetően akarjuk, de a mindennapi mókuskerék felőrli az embereket és a kitartás manapság már nem olyan könnyen megvalósuló dolog. A kitartás hiánya meg végül sikertelenség érzésekhez vezet és rengetegszer önbüntetjük magunk, akár szóban, akár fizikailag és elő is kerül a bánatcsoki, a szeretet-kakaó és eszünk és eszünk, punnyadunk. Na de ne beszéljek ugye többes számba, mert a jelenlevők mindig kivételek. Bár ez esetben magamra ezt nem értem, mert a punnyadás olyannyira nincs a szótáramban, mint a lustaság és az unatkozás. De minden esetben, amikor elfelejtenénk az idei fogadalmunkat, érdemes az okot eszünkbe tartani: miért is fogadtuk meg? Mert jobb egészségre vágyunk? Mert minőségi időre vágyunk a gyerekeinkkel, családunkkal? Vagy mert TV-nézés helyett kirándulásra és valódi élményre vágyunk. Talán ezek lennének a fő fogadkozási okok.

Én hogyan dolgozom le a töltött káposztát?

Egy kis kerti munka senkinek nem árt

És ha már kertészeti oldal vagyunk, csipet lakberendezéssel és állati rovattal, akkor hozok pár olyan tippet is, amivel a fogadalmad játékosan betartható lesz!

Irány a kert!

Ha az Újévi Fogadalom listádon a több friss levegős tevékenység szerepel, akkor ennek egyik módja a kertben való munkálkodás. Még a téli hónapokban is lehet kint sertepertélni. Így bátran kezdheted egy szolid gyomlálással az évet is, de a gyümölcsfák metszése is jó munka lesz, ami akár sportolásnak is betudható.

Cseresznye metszése idős fákon

Ha érdekel a téli metszés vagy a kora tavaszi metszés, akkor keresd fel Youtube csatornánkat és érdekes videókat találsz a témában!

Szabadidős tevékenységként a kutyasétáltatás is megfelelő, ha eddig sosem foglalkoztál a testmozgással. Ne rögtön a legnagyobb súlyokkal kezd egy edzőteremben. Először az izmoknak is hozzá kell szoknia a mozgáshoz, az aktív életmódhoz és akkor idővel szépen elkezdhető a komolyabb edzés is. Addig meg minőségi időt eltölthetsz a gyerekekkel a szabadban, túrázással, kutyasétáltatással is.

Ha viszont tanulnál a kertről, ezt is választhatod

Borítókép: Pexels

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Kertész- mérnök

V. Topor Erika Okl. kertészmérnök, szakújságíróként 2003 óta foglalkozom a hobbikertészek mindennapjaiban felmerülő kérdések megválaszolásával.

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×