Dark Mode On / Off

Így lazulj el a karácsonyi hajtásban!

Összeszedtünk pár lélekmelengető tippet, hogy élvezni is tudd a karácsonyt!

Karácsony, shoppingolás, ideges rokonok, szervezkedés, kinél lesz a családi vacsora és hasonló kórságok vannak már a mindennapokban, mindemellett ücsöröghetsz hazafelé a dugúba, hiszen a hideg miatt már az is autóval jár, akinek csak esős napokon jut kormánykerék. Ahhoz, hogy az ünnepeket örömmel tudd majd megélni, nem árt pár apró trükköt bevezetni a mindennapokba már most!

1. Hagyd el a maximalizmusod, legalább most!

Ha a maximumra törekszel és többfogásos vacsorát tervezel a családnak, ezerrel dekorálsz és sütsz, ráadásul mindezt úgy, hogy közben a házimunka mellett dolgozni is jársz, akkor mire eljön a szent este, szinte garantáltan csak bezuhansz a fa alá idegesen és fáradtan. Hagyd abba a maximumra törekvést! A karácsony a szeretetről szól és nem a nagytakarításról és a garmadával álló ételarzenálról. Nem most kell lenyűgözni a vendégeket a legújabb szufléval vagy a sült hallal. Elég ha csak főzöl valami finomat és egy jó bor társaságában beszélgettek egy jót!

(Fotó: Heather Schwartz/pexel)

2. Tökéletes ruha és smink

Ha már most azon jár az eszed, hogy ki mit fog felvenni karácsonykor, akkor feleslegesen stresszeled magad. A gyerek szinte biztos kinőtte a tavalyi ünneplőjét, de azért valljuk be: melyik nagyi várja azt, hogy öltönyben menjetek át hozzá ünnepelni? Vegyél fel kényelmes ruhát, sminkelj kedved szerint és ne akarj tökéletesen kinézni a csaádi összejöveteleken, mert ha a legdrágább ruhádba mész, tuti leeszed vagy leeszi a gyermeked…szóval nyugi. Fő a lazaság.

3. Relaxálj esténként lefekvés előtt

Az esti relaxálás roppant hasznos. Nem csak ebben az időszakban, hanem akár minden este. Nagyon jó hatással van az elmére, kikapcsol és segíti a pihentető és nyugodt alvást. Sokszor nehezen tud az ember elaludni, mert cikáznak a fejében a gondolatok. Egy légzésfigyeléses relaxációs technikával hamar lenyugszik az elméd és perceken belül képes leszel elaludni.

(Fotó: Anthony Tran/pexel)

4. Forró tea a lélek melegítésére

Válaszd ki kedvenc teádat vagy készíts el forró csokoládét. Pár perc szünetet mindig lehet és kell is tartani. Akár a munkahelyeden vagy, akár otthon sürögsz-forogsz egy bögrényi pihenő jár Neked is! Míg kortyolod a meleg italt élvezd minden percét, ne foglalkozz semmivel, ízlelgesd, szagolgasd a mennyei illatokat. Ez a pár perc is felüdülés lesz a lelkednek.

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény
×