Dark Mode On / Off

Félmillió élővirágban gyönyörködhetünk az idei debreceni virágkarneválon

Idén ismét a hagyományos formájában rendezik meg a debreceni virágkarnevált augusztus 20-án: a karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség – jelentették be a szervezők a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján. 


A szervezők kiemelték: céljuk, hogy a karnevál évről évre fenntarthatóbb, zöldebb és virágosabb legyen. A több mint fél évszázados tradícióval rendelkező karneválon  ebben az évben hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezik majd meg a zöld vásárt, amelyen a kültéri és beltéri virágtartás, a madáretetés fortélyairól, de a kertgondozás praktikáiról is tájékozódhatnak az érdeklődők.


Az augusztus 20-i karneváli menetben 12 feldíszített virágkocsi vonul fel, elkészítésükhöz félmillió szál dália érkezik Hollandiából. A karneváli forgatagot mintegy kétezer táncos és zenész kíséri – hangzott el a tájékoztatón.

Borítókép: Pexels

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.