Dark Mode On / Off

A hőség miatt idén cserepes növényekből rakták ki a brüsszeli virágszőnyeget

brüsszeli virágszőnyeg

Kánikulában ünnepli 51. születésnapját a brüsszeli főteret, a Grand Place-t beborító virágszőnyeg, amelyet ez alkalomból úgy készítettek el, hogy jobban ellenálljon a 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletnek.


A virágszőnyeget száz, Mexikóból, Spanyolországból, Olaszországból és Japánból érkezett önkéntes készítette, akik az alkotáshoz a hőségnek jobban ellenálló virágokat választottak, és többségüket cserepekben helyezték el, hogy megkönnyítsék életben maradásukat, majd később elültessék őket.


A hagyomány szerint a virágszőnyeget közel 400 ezer darab virágnak kell alkotnia, hogy beterítse a mintegy 2000 négyzetméter területű Grand Place-t. A kárpit megalkotásához begóniát használnak, amelyből évente mintegy 60 millió szálat termesztenek Belgiumban. Idén azonban a tervezőknek számos begóniát belga dáliákra kellett cserélniük, mert azoknak kevesebb vízre van szükségük.


A brüsszeli főtér kockaköveire először 1971-ben terítettek virágszőnyeget, és 1986 óta minden második évben, augusztus közepén megrendezik ezt a látványosságot.

Forrás: MTI / Borítókép: Turizmusonline

Ajánlott cikkek