Dark Mode On / Off

X. Magyarok Vására – vásári forgatagban

2018. március 15-én rendezték meg a már hagyománynak számító vásárt Kiskunhalason.

Mióta elindult a Piacozó rovatunk a Youtube-on, azóta vadásszuk az érdekes vásárokat országszerte. Szerencsére hozzánk viszonylag közel, Kiskunhalason rendezték meg március 15-én a X. Magyarok Vására rendezvényt, ahol egy délutáni sétát tettünk.

Volt itt minden! Már a bejáratnál a vidáman játszó gyerekekre lettünk figyelmesek, akik hagyományos, igazi játékokkal játszottak önfeledten. A fajátékok már annyira nem divatosak manapság, hogy külön öröm volt látni, hogy még mindig kaphatóak ezek a régi, talán a mi gyermekkorunkban még ismert játszószerek.

A mézesek örömmel kóstoltattak, a legkülönlegesebb ízeket is végignyaltuk. Kedvencünk az ízesített mézekből a szamócás volt a Haskó Méhészetnél (Soltvadkert), de ugyanígy említésre méltó a Bóna Méhészet (Kecel) is, akik most különlegesen szép mézeskalácsaikkal is megmutatkoztak a vásárban.

A chilisekből sem volt hiány, be is vásároltunk kíváncsiságból, ki mennyire tud bitangchilit előállítani. A bajaiak ráerősítettek, Jolokiát kóstoltunk, de nekünk már ettől égett a szánk, így a férjemre hagytam a brutálchilik kóstolását, mint a Ghost X vagy épp a Carolina Reaper tiszta chiliszósza.

Fából készült kézműves termékekből is rengeteg volt. Csodálatos faragások, gyönyörű motívumos dobozok, minden van, mire csak egy nő vágyhat ékszeres ládikónak.

A kedvencünk volt még a táblácskás árús, ahol viccesebbnél viccesebb ajtótáblákra bukkantunk, mint például a képen láthatóak.

Külön tetszett a “Macskákkal őrzött terület!” tábla

A kerámiák között is el lehetett veszni. Annyira gyönyörű kézműves termékek sorakoztak fel, hogy nehéz lenne egyet kiemelni a sokból, akiket kedvencünknek említhetnénk.

Külön élmény volt felpróbálgatni a subákat, amibe rögtön belemelegszel, pedig még csak akkor kapad magadra.

Votl még késes, kosárfonó, ékszerkészítő, gyöngyfűző és friss hagymás virágos is. Kertész lévén ebből is bevásároltunk, hiszen jácintból és primulából tavasszal sosincs elég a kertben, lakásban.

Az egyik legpraktikusabb kincs, amit találtam – Fonáltartó, ollótartóval

És még a kijárathoz közel is találtunk izgalmas kincset: fonáltartó kerámia, ollótartóval. Rögtön bele is szerettem, és ajánlom minden horgolni és kötni szeretőnek, roppant praktikus találmány!

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
66 vélemény

You have successfully subscribed to the newsletter

Hupsz....valami elromlott. Kérjük, próbáld újra! :)

A Kertportál az általad ezen az űrlapon megadott információkat arra használja, hogy kapcsolatba lépjünk veled, valamint frissítéseket és kertészeti tippeket küldjünk neked.