Dark Mode On / Off

VI. Öko Expo és Bio Fesztivál

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Öko Expo és Bio Fesztiválon ( Gárdony, Sport Beach www.biotar.hu ), az elmúlt évekhez hasonlóan egy különleges tematika szerint, egy tulajdonképpeni „díszvendég” fűzi sorba a szakmai és kulturális programok sorát.
A kezdetektől fogva a kulturális és történelmi hagyományok valamit a természeti környezet tiszteletben tartása vezérli a fesztivál szervezőinek a munkáját.
Az elmúlt öt évben az Öko Expo és Bio Fesztivál a helyi értékeket kereső, „természetes, egészséges” programok iránt nyitott – egyre növekvő számú –  fesztiválozó családok számára egy hétvégét felölelő kulturális zöldszigetté vált.
A mesterségesen generált rohanó világunkban az egyre növekvő környezeti ártalmak  között,  mind jobban felértékelődik az ökológiai gazdálkodásból származó termékek és a természetes élet iránti igény.
Rendezvényünkkel a hétköznapi ember számára kívánjuk azt a múlt béli harmóniát, generációkon átívelő hagyománytiszteletet bemutatni, amikor még nem voltak bio ételek, alapanyagok, mert minden bio volt. A zene akusztikus volt, a játékok természetes anyagból készültek az emberek leültek egymással egy asztal köré és finom falatok és italok mellett egy jót beszélgettek.

Az idei évben hazánk népzenei tájegységeivel ismerkedhetünk, ahonnan nemcsak a hagyományos népzenei kultúrából, de a lassan már elfelejtett népi játékból és hajdani népszokásokból illetve egy-egy jellegzetes ételfajtából is kóstolót kaphatnak vendégeink. A fesztivál legfőbb mondanivalója szerint a felcsendülő dallamok autentikus reprezentálói kaptak meghívást, és az évszázados gasztronómiai hagyományokat őrző ételeket kizárólag ellenőrzött bio- és natúr alapanyagokból, eredeti elkészítési módozataikban ízlelhetik meg vendégeink.
A rendezvény látogatói, lakóterük kialakításához kaphatnak számos környezetbarát ötletet, esővíz gyűjtés, szennyvíz biológiai tisztítása és másodlagos felhasználása, építkezés vályogtéglából stb.
A rendezvény színpadi programjához kizárólag annyi elektromos energiát használhatnak fel a fellépők, amennyit a fesztiválra telepített mobil napelempark képes előállítani, ezzel is hozzájárulva a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

További részletek: www.biotar.hu

Részletes program:

A bemutatkozó tájegységeink:
Dunántúl
Felső-Magyarország
Alföld
Erdély
Gyimes és Moldva

Fellépő együttesek:

CSÖRÖMPÖLŐK                                        június 08. 10 óra
GALIBA                                                        június 08. 13 óra
KÁKICS                                                       június 08. 16 óra
BERKA                                                        június 09. 15 óra
HERCZKU ÁGNES és NIKOLA PAROV      június 09. 17.00

Ajánlott cikkek

What Our Clients Say
50 vélemény