Dark Mode On / Off

VI. Öko Expo és Bio Fesztivál

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Öko Expo és Bio Fesztiválon ( Gárdony, Sport Beach www.biotar.hu ), az elmúlt évekhez hasonlóan egy különleges tematika szerint, egy tulajdonképpeni „díszvendég” fűzi sorba a szakmai és kulturális programok sorát.
A kezdetektől fogva a kulturális és történelmi hagyományok valamit a természeti környezet tiszteletben tartása vezérli a fesztivál szervezőinek a munkáját.
Az elmúlt öt évben az Öko Expo és Bio Fesztivál a helyi értékeket kereső, „természetes, egészséges” programok iránt nyitott – egyre növekvő számú –  fesztiválozó családok számára egy hétvégét felölelő kulturális zöldszigetté vált.
A mesterségesen generált rohanó világunkban az egyre növekvő környezeti ártalmak  között,  mind jobban felértékelődik az ökológiai gazdálkodásból származó termékek és a természetes élet iránti igény.
Rendezvényünkkel a hétköznapi ember számára kívánjuk azt a múlt béli harmóniát, generációkon átívelő hagyománytiszteletet bemutatni, amikor még nem voltak bio ételek, alapanyagok, mert minden bio volt. A zene akusztikus volt, a játékok természetes anyagból készültek az emberek leültek egymással egy asztal köré és finom falatok és italok mellett egy jót beszélgettek.

Az idei évben hazánk népzenei tájegységeivel ismerkedhetünk, ahonnan nemcsak a hagyományos népzenei kultúrából, de a lassan már elfelejtett népi játékból és hajdani népszokásokból illetve egy-egy jellegzetes ételfajtából is kóstolót kaphatnak vendégeink. A fesztivál legfőbb mondanivalója szerint a felcsendülő dallamok autentikus reprezentálói kaptak meghívást, és az évszázados gasztronómiai hagyományokat őrző ételeket kizárólag ellenőrzött bio- és natúr alapanyagokból, eredeti elkészítési módozataikban ízlelhetik meg vendégeink.
A rendezvény látogatói, lakóterük kialakításához kaphatnak számos környezetbarát ötletet, esővíz gyűjtés, szennyvíz biológiai tisztítása és másodlagos felhasználása, építkezés vályogtéglából stb.
A rendezvény színpadi programjához kizárólag annyi elektromos energiát használhatnak fel a fellépők, amennyit a fesztiválra telepített mobil napelempark képes előállítani, ezzel is hozzájárulva a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

További részletek: www.biotar.hu

Részletes program:

A bemutatkozó tájegységeink:
Dunántúl
Felső-Magyarország
Alföld
Erdély
Gyimes és Moldva

Fellépő együttesek:

CSÖRÖMPÖLŐK                                        június 08. 10 óra
GALIBA                                                        június 08. 13 óra
KÁKICS                                                       június 08. 16 óra
BERKA                                                        június 09. 15 óra
HERCZKU ÁGNES és NIKOLA PAROV      június 09. 17.00

Ajánlott cikkek